energie passie werk

Het is in de wereld onrustig. Een hoop mensen raken houvast kwijt, of zoeken het naarstig om zich heen. Dat brengt een boel in beweging. En dat is ook de bedoeling. Omdat beweging energie is, die gebruikt kan worden om meer recht te doen aan wie je bent en wat je doet. 

Kans vooruit

Wanneer je energie op deze manier gebruikt, je kansen pakt om trouwer te worden aan wie je bent, ga je kleur bekennen. Ga je ineens verschil maken. En dat is iets wat waanzinnig bijzonder is. Maar ook best wennen als je jezelf altijd hebt kunnen verschuilen tussen de massa. En zeker wanneer diezelfde massa jou weer terug bij de club wil krijgen. Door je te confronteren met regels, normen, waarden, principes, verhalen, plaatjes en noem het maar. En dat is niet erg. Dat is een mooie kans om los te komen. Los van alles wat jou klein hield. Om te zien en ervaren wat het betekent om op jezelf te kunnen vertrouwen. 

Systematisch

Hier is een hoop over te vertellen. Omdat mensen niet zien wie ze zijn wanneer ze zich blijven verhouden tot de systemen waartoe ze behoren. Dat maakt dat wat je doet ook niet meer is dan een reproduceerbare manier van leven. En het lijkt normaal. Iedereen verhoudt zich zo tot zichzelf en de ander. Maar waar het werkelijk om gaat, is hoe je je verhoudt tot het leven. Omdat het leven jou precies geeft wat jij nodig hebt om te kunnen groeien en bloeien. Verschil te maken. En omdat er van jou maar één is, is het onmogelijk jezelf en jouw leven recht te doen door je te blijven verhouden tot anderen. Dat maakt kwetsbaar en kost een hoop energie. Energie die verloren gaat en niet oplevert wat het kan opleveren. Of dat nou in je relatie, vriendschappen of op de werkvloer is. En dat is zo jammer. 

Wel zijn

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alles en iedereen om je heen. Omdat je niet de beweging in gang zet die ons aller welzijn verhoogd. Integendeel. Wanneer je niet de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven door recht te doen aan wie jij bent, ontneem je anderen de kans dit ook te doen. Want wat je doet is het systeem in stand houden. Met alle beperkende en voorwaardelijke afspraken daar aan vast. Dat frustreert, benauwt, maakt boos, bang en verdrietig. Met alle gevolgen van dien. Om deze reden wil ik graag het gesprek aan gaan. Met ieder bedrijf, iedere organisatie, instelling of groep van personen. Om het te hebben over een manier van leven die wél oplevert waar we allemaal beter van worden. Voor meer informatie neem contact op.