Authentiek zijn lonkt

Het is niet zo dat je op de wereld bent voor zomaar iets. Om maar gewoon te moeten werken en geld te verdienen. Voor een dak boven je hoofd. Voor brood op de plank. En als het meezit, extra’s die jouw leven meer lijken te geven dan wat het is. Dat is niet helemaal de bedoeling. Want dan heb je je leven uit handen gegeven. Lever je je over aan alles en iedereen buiten jou. Wanneer je je leven inhoud wil geven, en een verschil wil maken in de wereld, is het juist zo dat je erop mag vertrouwen dat je daar alles voor in huis hebt. Je bent namelijk niet alleen vlees en bloed, en in bezit van een magnifiek brein. Je hebt nog meer tot je beschikking. Namelijk een ziel. En die beschikt over een enorme wijsheid, liefde en energie. 

Buiten en binnen

En wanneer je je laat leiden door deze bron van zijn, zijn je lijf en brein in staat om dit te manifesteren in de wereld. Omdat je daarmee vorm kan geven aan wat je tot je beschikking hebt. En dat is heel bijzonder, omdat je denkt dat je dat al op die manier doet. Maar dat is niet zo. Je bent namelijk zo gewend de dingen te doen zoals ze gingen. En gaan. In jouw wereld. Je hebt enorm veel aangeleerd. Van je ouders (wat zij weer van hun ouders hebben geleerd, enzovoort). Op school. Van vrienden en bekenden. Je weet hoe je betekenis moet geven aan alles en iedereen om je heen omdat je dat zo aangeleerd hebt. En bewust en onbewust jezelf ten opzichte van anderen weet neer te zetten. En dat is niet wat uit jouw diepste bron van wijsheid, liefde en energie voortkomt. Maar hoe je zaken hebt eigen gemaakt en gebruikt om jezelf staande te houden in jouw wereld. En dat is logisch. Omdat je je kwestbaar voelt wanneer je dit niet doet. En dat vraagt actie en reactie van jou. 

Het zit erin

Maar wanneer je inziet dat jij niet bent wat je aangeleerd hebt, en op basis daarvan ervaren hebt, maar zoveel meer dan dat, krijg je ruimte om te ontdekken wat voor een capaciteit er in jou schuil gaat. Je kan dan stapje voor stapje, beetje bij beetje, ervaren hoe mooi dat is. En hoe bijzonder. Omdat je jezelf daarmee kan onderscheiden op een manier die jou sterker, vrijer en onafhankelijker maakt. En jou brengt waar je het meest naar verlangt. Namelijk liefde, energie en je verbonden voelen met alles en iedereen. Dat is heel speciaal om te ervaren. En het gaat, als je het eenmaal doorhebt, vrij makkelijk. Omdat het je natuur is. En wanneer je meer en meer op deze wijze je leven kan vormgeven, ga je jezelf meer zien als iemand die wat te brengen heeft. Die van alles te geven heeft voor een mooiere wereld. En dat is waar we naartoe moeten.

Delen wat je in huis hebt

Omdat de manier waarop we nu leven ervoor zorgt dat we nemen in plaats van geven. Ten koste van energie. Terwijl we met zijn allen heel eenvoudig het tij kunnen keren. Door weer energie te gaan opleveren. En dat doe je door erop te vertrouwen dat jij daartoe in staat bent. Door simpelweg dát te doen waar jij blij van wordt. Waar je energie van krijgt. En dat werkt aanstekelijk. Let maar op! 

Sparren, support, of zelf ervaren?