werken overvloed hart

We zijn niet op de wereld om onszelf kapot te werken voor onze vaste lasten en zogenaamde luxe. Maar op aarde om het verschil te maken. We hebben zoveel potentie en we verspillen het met zaken die onbelangrijk zijn en niets meer te betekenen hebben dan het verdoezelen van onze diepste angsten. Bewust dan wel onbewust.

Beste versie van jezelf

We willen controle hebben over ons leven en ertoe doen. Want wie ben je als je niet mee kan draaien in de de mallemolen van ons leven? Dat is een tekortkoming, want we kunnen zo niet zijn en doen wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk te doen hebben. Dat is frustrerend en het levert niets meer op dan mensen die zichzelf kwijt zijn. We zijn slaaf geworden en hebben geen zeggenschap meer over ons eigen leven. Dat is verre van wat de bedoeling is. Het leven is bedoeld om ervaringen te hebben die je helpen om vooruit te komen en je de kans te geven om boven jezelf uit te stijgen. Maar de meesten van ons zijn een slap aftreksel van zichzelf geworden, al denken we dat het niet zo is.

Had je gedacht

We gebruiken niet onze volledige capaciteit, onze unieke kennis, ervaring en talent die ons in totaliteit verder kan brengen. Voor een samenleving waarin we met respect en verantwoording met onszelf en anderen omgaan. We zetten onszelf en onze belangen voorop en daarmee doen we niet alleen anderen tekort, maar vooral onszelf. We zijn gefocust op status en aanzien en doen alles om het, in onze ogen, goede te doen. Maar het enige wat we doen, is onszelf afhankelijk maken van onze omstandigheden en van anderen.

Vrij in vertrouwen

Dat is geen vrijheid. We hebben onszelf daarmee in de tang en zijn zo ver van onszelf afgeraakt, dat het niet vreemd is dat mensen letterlijk ontsporen en ziek worden. Het is namelijk onhoudbaar om jezelf steeds tot het uiterste te moeten drijven en je leven in balans te krijgen. Dat is zo frustrerend, want op deze manier leef je niet zoals het moet. Je leeft een leven gebaseerd op angst in plaats van op vertrouwen. Wil je vrij, energiek, gezond en gelukkig zijn, dan zul je het anders moeten doen. Dat is niet moeilijk, maar ook weer niet makkelijk. We hebben te maken met ons ego en zitten in een vicieuze cirkel. En daar zit het gros van ons in. Dat maakt het lastig om te zien waar we mee bezig zijn, maar ook om het compleet anders te gaan doen. 

Je snapt het als je het ziet

In dit boek leg ik je uit hoe het komt dat we dan wel relatief rijk zijn, maar niet navenant gelukkig. Wanneer je begrijpt hoe dit zit, zul je het aan de hand van reacties en ervaringen steeds meer gaan herkennen. Ik leg je uit wat anders kan en waarom je dat moet willen. Wanneer je gaat inzien waar je in gevangen zit en wat dat betekent voor jou en jouw omgeving, zul je er naar gaan verlangen om hier verandering in aan te brengen. Ik leg je uit wat stap voor stap mogelijk is en welke impact dat op jou, je omgeving en zelfs de wereld zal hebben. Hoe meer vrijheden je verwerft, des te meer je zal verlangen naar een leven waarin jij jezelf kan gaan verwezenlijken. En dat zul je dan ook gaan doen. Daar kan je van op aan. Dat is zo bijzonder en zo mooi. 

Dit wil ik

Ben jij wel benieuwd hoe jij vrijer en blijer kan worden? Hoe je weer energiek en fit kan zijn? Het verschil kan maken? Lees dan dit boek. Je kijk op wie je bent zal er door veranderen. En het zal iets wezenlijks triggeren om mee aan de slag te willen gaan. Wil je daarnaast (of liever) persoonlijke en op maat begeleiding voor hetzelfde doel? Dan kun je bij mij ook terecht voor een coaching consult. 

Voor op je telefoon, iPad, e-reader, of tablet:

Of een om lekker vast te houden, in te lezen plus bladeren, om aantekeningen
in te kunnen maken, of cadeau te doen: