De kracht van jezelf zijn

Onvoorwaardelijk

Je hebt een leven. Een leven waarin je ontdekken kan wie je bent en wat je doen kan. Om een verschil te maken. Waar en wanneer dan ook. Maar er zijn maar weinig mensen die dit als zodanig ervaren kunnen, omdat ze zich niet verhouden tot hun leven, maar tot anderen en anders. Dit verwart een hoop omdat je niet bezig bent met wie jij werkelijk bent, en wat jij werkelijk kan, maar met wat je dénkt dat anderen van je willen zien of hebben om van betekenis te kunnen zijn. En dat is jammer, omdat anderen niet weten wie je bent en wat jij kan. En dit ook niet zullen zien en ervaren wanneer jij jezelf blijft verhouden tot de waarden, normen, principes, verhalen, ideeën, of noem het maar wat je jezelf voorspiegelt. Het is dan niet wie je bent, maar waar je in bent gaan geloven. 

Beste versie

En dat doet jou, je capaciteit, maar ook de ander geen recht. Omdat je niet geeft wat je als beste en als enige geven kan. Dit gaat ten kosten van een hoop energie en een hoop potentie. En levert niets anders op dan stress, verdriet en frustratie. Omdat níet jezelf kunnen zijn, en géén gehoor geven aan je diepste verlangens, gepaard gaat met een boel wilskracht. Om jezelf eronder te houden ten gunste van je beeldvorming en ten koste van je natuur. Ik weet als geen ander hoe lastig dit is. Hoe pijnlijk dit zijn kan wanneer je je laat zien op manieren waarvan je denkt dat het de bedoeling is, en daar geen erkenning voor krijgt. Dit is niet hoe het zou moeten zijn. En daarom ben ik bewust een weg ingeslagen om te ontdekken en ervaren hoe het anders kan. Voor mezelf, maar zeker ook voor anderen die ik zie ploeteren en strijden om erkenning en liefde, maar dit niet krijgen zoals ze denken dat ze het zouden moeten ontvangen. En daarom weet ik nu dat er wel degelijk een andere manier is om te leven. 

Ruimte geven

Een manier die jou veel meer in je waarde laat zonder dat je je hoeft te meten met anderen. Gewoon door meer toe te geven aan je eigen wensen en verlangens op ieder moment. Geen wensen en verlangens die jou moet geven wat je dénkt te moeten krijgen, maar wensen en verlangens om meer ruimte voor jezelf te mogen en kunnen innemen. Om te doen waar je energie van krijgt en plezier in hebt. Omdat je daar simpelweg zin in hebt. In plaats van te moeten geven om te krijgen, geef je jezelf wat je nodig hebt. Omdat het kan. En dan ontstaat er een wereld van verschil. Een wereld van kansen en mogelijkheden die je eerst niet zien kon, maar dan wel. En je voelt jezelf met de stap op dit pad krachtiger worden. Energieker. Blijer. En dat is merkbaar voor je omgeving die ervaart wat jij doet en kan. Waardoor ze je meer kansen gaan geven om nog meer van jezelf te kunnen laten zien. En dat is bijzonder, omdat je continue bezig bent met jezelf te laten zien zoals je dénkt dat het gewaardeerd zal worden, met de wetenschap dat wanneer je hier mee stopt alles gelijk weg is. En dat is triest, want daardoor houd je in stand wat niks dient. Terwijl jezelf de ruimte geven je alles geeft wat je nodig hebt. Je oplevert waarnaar je op zoek bent. Namelijk een leven van betekenis.

Wil jij dit ook?

Wil jij ontdekken en ervaren wie je werkelijk bent en wat je als geen ander kan? Om woest aantrekkelijk jezelf te kunnen zijn, om van daaruit je beste versie te geven in alles wat je doet en laat? Dan is het een goed idee om met mij in gesprek te komen. Ik kan je helpen met het inslaan van een andere weg, op die weg te blijven en hier de vruchten van te plukken. Het start met een vrijblijvende en gratis intake. Om te kijken óf je hier de stoute schoenen voor wil aantrekken en met mij in zee wil, en te kiezen voor de route die je het meest aanspreekt. Met als doel zichtbaar te maken wie je bent, wie je denkt te zijn en wat je doen wil in je leven. Om hier pal voor te gaan staan!