Denk lekker voor jezelf

anders doen vrijheid

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om er ons beste leven ooit te leiden. En dat is mogelijk wanneer je inziet dat je een hoop capaciteit hebt. Een hele hoop potentie om het verschil mee te kunnen maken. En dat is ook nodig. Niet alleen voor je eigen welzijn, maar ook voor dat van anderen. En nu zijn we ook met leuke en lieve dIngen bezig. En houden we op onze eigen manier rekening met anderen. Maar ik wil je laten inzien dat wanneer je meer doet om het jezelf naar de zin te maken, op een manier die recht doet aan wat jij in huis hebt, je anderen helpt hetzelfde te kunnen doen. 

Rem eraf

Waar we nu mee bezig zijn, is anderen en onszelf te beschermen tegen tekorten en tegen narigheid. Op een manier die juist onze angsten bevestigt in plaats van wegneemt. En dat is niet de manier om ons welzijn te vergroten. Omdat juist vertrouwen, in tegenstelling tot angst, ons helpt te weren tegen datgene waar we bang voor zijn. En dat kan ik je uitleggen. Wanneer je van alles doet om jezelf te beschermen tegen verlies en tekort, ben je jezelf afhankelijk aan het maken van zogenaamde voorwaarden die jou kunnen beschermen. Terwijl je wanneer je in vertrouwen bent en blijft, je energie spaart en hebt om datgene te kunnen doen wat je het liefste doet. En daarmee ben je overal vrij en onafhankelijk. Dat klinkt te simpel voor woorden, maar bedenk maar eens wat het met je doet wanneer je steeds hoog moet houden waar je je bestaan aan ontleent. Dat kost veel energie en levert minder op dan wanneer je in vertrouwen doet wat je het liefste doet en beste kan. En ook daarmee bouw je aan je bestaan, want via die weg creëer je kansen om jezelf te kunnen laten zien met alles wat je in je hebt. En dat is een hoop. Dat is veel meer dan je denkt, en het levert een hoop energie op wanneer je deze weg kiest. En met die energie help je jezelf en anderen om trouw te blijven aan wie je bent. Dat is het mooiste wat je elkaar kan geven, omdat het de wereld mooier maakt.

Meer weten?

Heb je al van alles gedaan, maar kom je steeds weer bij hetzelfde uit? Bij diezelfde frustratie, angst, of verdriet? Verlang je ernaar om jezelf te mogen zijn en te doen wat je het liefst doet? Dan loont het om een weg in te slaan die jou brengt wat je nodig hebt. Die weg is er. En ik kan ‘m je wijzen.

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]