Mijn weg

Een type die zich conformeert, om gewaardeerd, geliefd, gezien, of wat dan ook, te worden, ben ik niet. Niet meer. Het bleek niet te werken. Het verlangen om mezelf te kunnen zijn, daar voor te staan, en van daaruit te kunnen doen wat ik het liefste doe en beste kan, voor mezelf en de mensen om me heen, was groot. Groter. En daar staat Lonked voor mij voor. Een leven dat recht doet aan wie je bent en wat je in huis hebt. Niet alleen voor jezelf, óók voor anderen. En dat betekent een leven van groeien en bloeien. Zoals het kan én bedoeld is. 

Stap naar jezelf toe

Mijn verlangen hiernaar was de start. Kiezen voor vertrouwen hebben in mijn leven een voorwaarde. Dingen gaan zoals ze moeten gaan. Voor jou. Om je precies díe kansen en mogelijkheden te geven die je helpen trouwer te kunnen worden aan jezelf. En aan de capaciteit die je in huis hebt. Dat is niet altijd makkelijk. Niet omdat het niet eenvoudig is, maar omdat je iedere keer ook tegen beperkende gedachten aanloopt. Om dan vervolgens níet te kiezen voor die gedachten, maar voor niet weten wat komen gaat. En daar vrede mee kunnen hebben. Dit geeft ruimte. En juist dat heb je nodig om meer van je zelf te kunnen laten zien in de dingen die je doet en laat. Zo ervaar je wie je zijn kan. Zonder moeite. Dat is van grote waarde. Omdat je meer bent, en kan, dan je dacht. Maar ook omdat het energie oplevert in plaats van kost. En logisch ook! Je geeft iedere stap meer gehoor aan je eigen natuur in plaats van je te moeten handhaven ten opzichte van je omgeving en denkbeelden. Dat vreet energie. En dat gaat ten koste van een boel mooie, bijzondere en waardevolle zaken. 

Delen wat ik in huis heb

Inmiddels heb ik de uitdagingen en de vruchten van deze weg al ruimschoots ervaren. En mij krijg je niet meer terug in mijn oude leven en stramienen. Voor geen goud! Deze weg maakt krachtiger en sterker. En dat is ook de bedoeling van je eigen weg. Eenmaal op dit pad zie je ook wat de zogenaamd logische manier van (samen-) leven vraagt van mensen. Met alle consequenties van dien. En de huidige stand van de wereld doet daar nog een schepje bovenop. Maar ik hoop dat dit ook een kentering teweeg gaat brengen. Mensen gaan kiezen voor een andere manier van leven. Een die op hun lijf geschreven is. Waar ik van betekenis kan zijn, draag ik mijn steentje bij. We kunnen samen de wereld mooier maken. 

NB Mijn hele leven al ben ik geïnteresseerd in het doen en laten van mensen, communicatie, woord & beeld + vorm, mensontwikkeling en nieuwsgierig naar wat er is tussen hemel en aarde (maar ben wel down-to-earth ;-). Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Radboud Universiteit, de post-HBO opleiding Haptotherapie gevolgd en ontdekt dat ik met engelen kan communiceren (ik noem ze altijd ‘mijn supportteam’). En ik ben dankbaar dat ik met dit, en alle kennis, kunde en ervaringen tot nu toe, mensen vooruit mag helpen.