‘Dit hou ik voor gezien’

Het is nu ruim twee jaar geleden dat ik de stoute schoenen aantrok. Mijn baan en inkomen verwisselde voor een nieuwe toekomst. Een onzekere. En wel bewust. Want wat ik namelijk heel graag wilde weten, was of je altijd en overal jezelf kan zijn. En kan doen wat je het liefste wil. Onafhankelijk en vrij. En ja, dat kan dus! 

Loskomen

Het is geen makkelijk pad. Niet in de zin van tegenslagen en hard ploeteren, maar in de zin van durven loslaten van houvast in alle soorten en maten. Dat is de uitdaging. Je denkt makkelijk te kunnen doen wat je wil doen, en makkelijk te kunnen laten wat je niet wil doen, maar dat is het niet. Verre van. En daar kom je wel achter als je deze weg inslaat. Want wat je niet wil doen, willen anderen wel graag van je. Of wat jij graag wil doen, zien anderen niet zitten. Of is naar jouw eigen mening niet mogelijk zonder het eerst te verdienen. 

Anders

Het is een hele toer. Een enorme ontdekkingsreis. En je komt van alles tegen. In de vorm van voorwaarden. Best confronterend kan ik je zeggen. Want je denkt een hoop zelf te bepalen, maar dat is niet zo. Je bent op zoveel manieren afhankelijk geworden van alles en iedereen, dat het een hoop lef vergt om dit anders te gaan doen. En dat lukt ook niet één-twee-drie. Maar ieder stapje in de richting van mijn eigen verlangen leverde zoveel support op voor de volgende stap, dat je in een beweging blijft die je steeds trouwer aan jezelf maakt. 

Rijker

En ja, dan ben je ineens twee jaar verder en sta je steviger dan ooit. Door minder houvast te hebben. Nee, ik heb nog steeds niet het inkomen dat ik ooit had, en nee ik kan niet met dezelfde regelmaat als een paar jaar geleden shoppen, met vakantie en mezelf trakteren op wining&dining buiten de deur. En dat geeft niet. Niet iedereen zal het begrijpen, maar voor mij is het het allerbelangrijkst om te doen waar ik energie van krijg. Waar ik blij van word. En dat is me inzetten voor de wereld. Op een manier die voorbij mijn eigen streven naar houvast gaat. Omdat ik me anders niet vrij zou voelen om het op mijn eigen en unieke wijze te kunnen doen. 

Aandacht

Ik zie mensen met zoveel potentie zó vast zitten, verstrikt in een hoop onnodige balast, dat ik met mijn inzichten, support en begeleiding wil inspireren trouw te worden aan jezelf. Omdat je wanneer je je durft te laten zien, onverbloemd, er ruimte vrijkomt waar een hoop nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie in ontstaan. Waardoor je andere keuzes durft te gaan maken. En deze keuzes zijn behoorlijk anders dan wanneer je kiest voor zaken die gaan om je houvast. Om in stand te houden waar je je bestaan aan ontleent. Daar doe je jezelf heel erg tekort mee. 

Voor nu

Wanneer je dit inziet en ervaart, ontdek je wat er meer in jou zit. Waartoe je allemaal in staat bent om een verschil te maken. En impact te creëren op een manier die energie geeft. Daar is het mij om te doen. Omdat in deze wereld teveel mensen bezig zijn met het hooghouden van zaken die er niet toe doen, of minder dan je denkt, maar die wel energie kosten. Veel energie! En mensen raken uitgeput, ervaren stress. En emoties als angst, frustratie, woede en verdriet kleuren hun acties en reacties. Waardoor ook anderen belast raken en energie lekken. 

Voor later

Dat kan niet zo doorgaan wanneer we de wereld mooier willen achterlaten voor de generaties na ons. En de weg om samen de wereld mooier te maken, is toevallig ook nog eens de weg waar iedereen het meest naar verlangt. Naar volledig jezelf zijn en vertrouwen in alle capaciteit die je in huis hebt. En dit zal je alleen ervaren wanneer je jezelf toestaat te doen wat je het liefste wil doen en waar je het blijst van wordt. Dat levert een boel energie op. En dat is heel aanstekelijk.

Inzicht, support, inspiratie

Doe je mee? Wil je een bijdrage leveren? Of wil je weten hoe jij het anders kan doen? Laat je horen!
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]