Een moedig leven lonkt

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om er een zo mooi mogelijke tijd te hebben. En dat is ook de bedoeling. Met een mooie tijd bedoel ik niet een tijd van zomaar wat doen en zomaar wat rond banjeren, maar een verschil weten te maken met alles wat je in huis hebt. Dat is wat je de best mogelijke manier van genieten van het leven oplevert. Het is zo dat het leven veel moois voor je in petto heeft, maar niet alles zie je als zodanig. Omdat het lastig is jezelf de kans te geven het aan te pakken en te koesteren, zodat je met heel je mens-zijn kan gaan ervaren hoe het is om te leven. 

Zonder wrijving geen glans

We zijn bang voor tekorten, voor hele nare confrontaties en voor gezichtsverlies, terwijl dat niet belangrijk is. Het is niet belangrijk om tekort te ervaren. Of om een keer te botsen, of tegen een muur te lopen. Integendeel. Het kan zeer nuttig zijn om dit te ervaren, omdat je dan ook kan ervaren dat het niet uit maakt, dat je gewoon door kan leven, gewoon verder kan gaan. En dat je er zelfs sterker door bent geworden, omdat je in je vezels voelt waar je voor staat. En dat is belangrijk omdat je dan de kans hebt de focus te gaan leggen waar ie moet liggen. Dat gaat een wereld van verschil opleveren, als je dit zo durft te gaan zien en doen. Omdat je je dan losmaakt van alles waar je je aan vasthoudt om maar niet te hoeven ervaren hoe het is om niet te kunnen zijn wie je bent. Want dat is waar we zo druk mee zijn. 

Boordevol capaciteit

We durven niet onder ogen te zien dat we iemand zijn met een hoop capaciteit en een boel wijsheid en energie. Want wanneer we dat wel durven, moeten we onszelf hiermee gaan manifesteren. Dat is doodeng voor de meesten. Het voelt nogal naakt om je als jezelf te laten zien met alles wat jou bijzonder en anders maakt. En daarom verschuilen de meesten zich lekker tussen de massa. En dat is niet veilig. Dat lijkt wel zo, maar is het niet. Omdat je jezelf niet toestaat te zijn wie je werkelijk bent. Met jouw eigenaardigheden, jouw mooie ideeën, je sterke uitgesproken mening die vanuit je kleine teen aan het oppervlak wil komen. Het betekent hetzelfde als jezelf onderdrukken. En dat kost een hoop energie. Omdat je oneigenlijke dingen aan het doen bent met de mogelijkheden en kostbaarheden die je van nature hebt.

Energie is alles, alles is energie

Die energie gaat niet alleen verloren, die energie spreekt ook anderen aan op een manier die energie kost. Omdat ook andere mensen niet hun energie gebruiken zoals ze zouden kunnen gebruiken. Dus daarmee gaat ook bij anderen energie verloren. En dat kost energie. Dat kost een hoop. Wanneer we dat inzien en gaan omzetten naar een andere manier van leven, namelijk op een manier die recht doet aan al onze capaciteiten, dan brengen we met zijn allen een hele hoop energie op. Met die energie kunnen we prachtige dingen voor elkaar krijgen. Dingen die er enorm toe doen en die ons welzijn en de natuur ten goede komen. Zonder enige moeite. Ja, dat is precies waar we naartoe willen omdat nu zoveel mensen en ons milieu onder druk staan. We willen daar wel verandering in brengen. Maar dat gaat nooit lukken met de oplossingen die we nu bedenken. Die oplossingen komen niet uit de wijsheid die we in pacht hebben, maar uit bedachte theorieën die agenda’s dienen van groeperingen die er baat bij hebben en niet in staat zijn te overzien wat de gevolgen zijn. En dat is jammer. 

Vanuit vrijheid & onafhankelijkheid

Ja, dit klinkt misschien nogal wijsneuzerig, maar wanneer we eerst onszelf toestaan te mogen zijn wie we werkelijk zijn, en niet wie we moeten zijn volgens allerhande bedachte normen en waarden, dan gaan we ons bevrijden van een hele hoop balast. En zonder die balast is het veel, maar dan ook veel, vrijer en onafhankelijker. Vanuit die status ga je anders leven plus anders zijn en doen. Alles zal van veel hogere kwaliteit zijn, en dus ook de oplossingen die we bedenken voor de problemen waar we op alle fronten mee te kampen hebben. En dat maakt dat we veel, maar dan ook veel beter in staat zijn een transformatie door te maken die een hoop goeds teweeg zal gaan brengen.

Nieuwsgierig?!

Lees meer hierover in mijn boek, of gun jezelf een inspirerende en bevrijdende sparringsessie met mij.
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]