Eerst doen, dán geloven

We we zijn niet op de wereld om er zomaar iets te doen. Je bent op de wereld omdat je een verschil kan maken. Je kan door helemaal te zijn wie je bent en te doen wat je het liefste doet, niet alleen een hoop energie opleveren, maar ook anderen mensen in beweging krijgen. En dat is prachtig. Je ervaart dan je volledige capaciteit. En helpt anderen als vanzelf hetzelfde te ervaren. Dat is bijzonder. We kunnen zoveel meer dan we denken. En dan bedoel ik dat niet figuurlijk maar letterlijk. Ons denken is een belemmering. Ons denken is een constant herhalen van waarden en normen waar we ons leven mee willen controleren en in banen leiden. Omdat we denken dat we op die manier grip kunnen krijgen op ons bestaan. Maar het tegendeel is waar. Het levert een boel stress op, omdat je constant moet bedenken wat de volgende stap moet zijn. Of welke actie een logisch vervolg is. 

Herhalen van zetten

We kijken naar anderen en wat zij doen. Wat er gedaan is. En we zijn een kei geworden in het vergelijken, beoordelen en veroordelen. De acties en reacties die daar constant uit voortkomen, zijn niets meer en niets minder dan een bevestiging van de normen en waarden die we hanteren. Die we gekozen hebben. Bewust dan wel onbewust. Aangeleerd. Overgeërfd. We zijn het ons vaak niet eens bewust dat we in cirkeltjes draaien. En dat is jammer. Want we bedoelen het vaak goed en we willen vaak goed doen. Maar door deze manier van ronddraaien, komen we niet toe aan het ontdekken en ervaren van alles wat we in huis hebben. En waarmee we een verschil kunnen maken. Dat is spijtig. Want alles waarnaar we verlangen, ligt binnen handbereik. Maar we durven er niet aan. Omdat we houvast moeten loslaten. Houvast dat telkens weer bepaald of we oké zijn ten opzichte van de ander. Of het andere. Dat is energievretend. En maakt gefrustreerd, bang, boos en verdrietig. Waardoor we opnieuw aan ons houvast gaan werken. En ja, soms lijkt houvast precies wat we nodig hebben. Om ons veilig, blij en goed te voelen. En we promoten dat bij anderen. Daarmee bevestigen we de voorwaarden waar we aan moeten voldoen om te mogen zijn en doen. 

Puur natuur

En ja dit kan anders. Heel anders. Door te vertrouwen op wie je bent en te doen waar je energie van krijgt. Want dat is je natuur. Je weet dan alles wat je weten moet om je te kunnen verwezenlijken. Om je aandacht en liefde te stoppen in datgene waar je blij van wordt. En het klinkt misschien te simpel voor woorden. Maar het is niet normaal om constant bezig te zijn met je houvast. Bewust en onbewust. En je constant te verhouden tot wat er buiten je gebeurt om van binnen de rust te kunnen bewaren en je goed te kunnen voelen. Dat is een kwetsbare manier van zijn. Terwijl je wanneer je gehoor geeft aan je diepste verlangens, en al doende ontdekt hoe jij de dingen op jouw hele eigen manier kan doen, een vrij en onafhankelijk gevoel geeft. Je krijgt energie wanneer je ontdekt wat je allemaal te geven hebt. En deze energie is aanstekelijk. Deze energie geeft je vleugels. Zorgt ervoor dat je steeds op het juiste moment ontvangt wat je nodig hebt. En nee, van tevoren kan je dat niet bepalen, plannen, dirigeren of regisseren. Maar wanneer je hiermee gaat spelen en experimenteren, ga je ontdekken dat het steeds mooier uitpakt dan dat je zelf had kunnen bedenken. Er nooit gebeurt waar je bang voor bent. Dan groeit je bewustzijn als vanzelf. Je realiseert je steeds beter dat je dingen nooit was gaan uitproberen als je je houvast niet had durven loslaten. Hoe belemmerend dat houvast wel niet is. En je dat pas ziet als je durft te ervaren dat het anders kan. 

Speeltuin, oplaadpunt, startpunt

Dat is waar ik me afgelopen jaren in verdiept heb. Waarmee ik geëxperimenteerd heb en me eigen gemaakt. Waardoor ik niet meer bang ben anders te zijn en te doen wat ik wil doen. Wat anderen daar ook van vinden. Ik zie de struggle bij mensen en de oorzaak. Maar ook wat dit doet met mensen. Het effect. En ik wil daarom niets liever dan informeren, inspireren en supporten. Zodat er meer gaan ontdekken hoe mooi alles in elkaar steekt. Wat voor een avontuur het leven is. En omdat ik me maar al te goed realiseer dat er veel niet kunnen zien waar ik mee bezig ben, omdat het niet lijkt te kloppen met hetgeen waar ze in geloven, wil ik een centrum starten. Dat is mijn grootste droom. Niet zomaar een centrum, maar een plek waar ruimte is voor beleving, aandacht en plezier. Ik wil mensen laten zien wat er gebeurt wanneer je jezelf gaat vertrouwen en de kans gaat geven uit te proberen waar je hart van openspringt. Dat wil ik doen met behulp van coaching en training, maar ook met workshops. Op gebied van koken, schrijven, tekenen en schilderen, tuinieren, muziek, dansen, handwerken, timmeren,… Ofwel alles waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Daarnaast support ik ondernemers die de wereld mooier willen maken met hun missie. Zodat deze onvoorwaardelijk de wereld in kan. De plek die ik voor ogen heb, mag ruimte geven aan talent dat schoorvoetend de eerste stappen naar buiten wil zetten. We zijn niet zomaar op de wereld en daarom wil ik alles geven voor deze droom. En is het niet de vraag óf, maar wanneer ik dit in de wereld kan gaan zetten. 

Pak die kans

Spreekt jou dit aan en ben je op zoek naar jouw rol die jij mag pakken? Een rol waarmee jij de wereld een stukje mooier kan maken dan ie was toen je er kwam? Spreek me dan aan. Kom op de koffie. Want het leven kan zomaar ineens zijn wat je nooit had durven dromen.
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]