Er kan meer dan je denkt

In mijn leven ben ik meerdere malen voor verrassingen komen te staan. Verrassingen in de zin van voorvallen die ik niet had zien aankomen. Niet had kunnen plannen of kunnen ensceneren. En dit is bijzonder. Omdat je zo vaak bezig bent met zaken op een rijtje zetten, je best doen en investeren in de dingen die je wil bereiken, dat wanneer iets zomaar aan komt waaien je weet dat er iets gaande is iets van een andere orde. En dit is wat ik meer en meer ervaar sinds ik me bezighoud met leven zonder voorwaarden.

Tegenkomen

Het is een leven met vallen en opstaan. Omdat ik merk hoe lastig het is om los te komen van al die dingen die je belangrijk bent gaan vinden, en die je je eigen hebt gemaakt om het mogelijk te maken je leven te beheersen. Je weet wel, van die dingen die lijken te horen bij je rol als ouder, als vriend, als partner, als kind, als werknemer of werkgever, als buur… En die normen, waarden, plaatjes, ideeën, enzovoort, kom je snoeihard tegen als je het in je hoofd op een bepaalde manier moet doen, maar je voelt dat je het niet (meer) zo wil. En ja wat dan? 

Loskomen

Ik zie elke botsing tussen je hoofd en je hart als een kans. Een kans om een keuze te maken voor datgene wat belangrijk is. Niet belangrijk om je rol zo goed mogelijk te vervullen, maar om voor datgene te kiezen wat je energie geeft, blij maakt, kracht geeft. En ja, dat betekent dus ook dat je los moet laten waarvan je dacht dat het de bedoeling was. Ik ben hiermee bewust gaan experimenteren, omdat ik wilde weten of werkelijk gebeurt waar je bang voor bent. Of je werk, relaties en geld verliest en in de goot terechtkomt. Of onterfd wordt, ruzies krijgt, buitengesloten wordt… Maar iedere keer dat ik mezelf de kans geef om te kiezen voor datgene waar ik het meest naar verlang, waar ik het meest zin in heb en waar ik mijn ziel en zaligheid in wil stoppen, gebeurt juist níet waar ik ooit bang voor was. Waarvoor ik steeds vasthield aan mijn ideeën, principes, waarden en normen. Iedere keer dat ik een stap naar mezelf toezet, trouwer word aan wie ik ben, voel ik meer energie en meer kracht. Waardoor ik steeds weer een stap durf te zetten. Mijn eigen angsten onder ogen durf te komen en er aan voorbij te gaan.

Delen

En dit is nu al een tijdje aan de gang en geeft me inspiratie om mensen te helpen zien wie ze dénken te zijn en wie ze wérkelijk zijn. Niet om ze te vertellen of ze wél of niet lekker bezig zijn, maar om ze te helpen ervaren hoeveel ruimte ze laten liggen en in kunnen nemen. Om van daaruit te laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Omdat dat je leven de moeite waard maakt. Want wanneer je je kan laten zien zoals je bent, zonder gene en zonder angst, ga je doen wat jij als beste kan. En dat geeft een hoop energie. Zoveel energie dat je niet anders meer wil dan het mooiste en beste van jezelf geven aan de dingen die voor jou van belang zijn. Dat maakt verschil en dat geeft nu nét dat stukje waarde aan alles waardoor de wereld een stukje mooier wordt. 

Zelf ervaren?!

Wil jij hier meer van weten en durf jij een stap te zetten? Neem dan contact met me op. Een telefonische intake is genoeg om te weten of je in het diepe durft te springen, of jezelf nog graag langs de zijlijn zet om de kat uit de boom te kijken. Jij hebt de keuze.