Geef jezelf de ruimte

We zijn niet op de wereld omdat we de wereld nodig hebben om een leven te hebben. We zijn op de wereld omdat we ons leven kunnen geven voor zaken die het waard zijn. Om zo van waarde te kunnen zijn. Maar we doen het tegenovergestelde. We denken de wereld nodig te hebben om te bestaan. Om gehoord en gezien te worden. Anders denken we dat we geen bestaansrecht hebben. We denken dat een dag niet erkend worden gelijk staat aan een dag niet geleefd. Maar zo is het niet. Verre van. We hebben zoveel in onze mars. Dat je versteld zal staan wanneer je ziet wat je te geven hebt. 

Ruimte creëren

En dit doe je zo. Stop met jezelf constant moeten goedkeuren. Of wie je bent en wat je doet wel oke is en gezien mag worden. Je bent oke en je bent in staat om verschil te maken. En dat mag gezien worden. Dus geen angst, geen twijfel, maar vertrouwen in wie je bent als mens. Niemand bepaalt of jij oke bent en mag doen wat jij het liefste doet. Behalve jij. In vertrouwen zijn, schept ruimte. En die ruimte heb je nodig. Want in die ruimte ervaar je wat je doen wil. En het wat en waarom maakt niet uit. Geef gehoor aan wat je wil doen en kijk maar eens wat er gebeurt. Je zal ervaren dat je dingen op jouw eigen en unieke wijze doet, en geen energie verliest maar behoudt, of zelfs oplevert. En dit is heel, heel waardevol omdat je normaal op wilskracht en onder druk van je gedachten, of die van anderen, een hoop dingen doet die energie kosten. Waardoor je je moe en uitgeput kan voelen. Maar wanneer je het op jouw manier doet, wanneer jij het doen wil, gaan er andere krachten werken. 

Natuurlijk krachtig

Je gaat trouwer aan jezelf worden. Je natuur volgen. En dit maakt je sterker. Dit voelt kloppend waardoor je geen behoefte hebt aan vlucht- of vechtgedrag. Juist in je kracht blijft. En die kracht zal met iedere stap die je trouwer aan jezelf wordt, groeien. Je gaat je natuur herkennen. En je herkent de aangeleerde principes waar je steeds dacht gehoor aan te moeten geven. Dit helpt je kiezen voor jezelf. En niet omdat anderen maar moeten stikken. Nee, verre van. Je weet dat je dit niet alleen voor jezelf doet, maar juist óók voor anderen. Want wanneer jij meer ruimte hebt en kan houden, geef je anderen ook de ruimte om meer te kunnen zijn en doen wie ze werkelijk zijn. En dat is juist heel bijzonder. Want dan hoeft een ander ook minder te geven om te krijgen, maar mag ie geven waarvan hij of zij het meest te geven heeft. En dat is zo mooi. Want geven wat je te geven hebt, is iets wat past bij je menselijke natuur en heel veel energie levert. Maar we kennen dat niet, omdat we denken datgene te moeten geven waarvan we denken dat anderen het zien of hebben willen. 

Energiebron

We doen dat niet voor de ander, maar om gezien en gehoord te worden. Te mogen zijn en doen. Maar dit is niet onvoorwaardelijk. Integendeel. En we leggen hiermee onszelf en anderen zoveel druk op, dat het niet gek is dat er mensen bang(-er) worden, gefrustreerd raken, emotioneel, boos, of wat ook. Omdat voorwaardelijk leven geen recht doet aan wie we als mens kunnen zijn. Namelijk wezens die vol wijsheid, liefde en energie zitten. Maar we vertrouwen er niet meer op. Omdat we denken te moeten voldoen aan een hoop voorwaarden. Om te mogen zijn en doen. En daarmee geven we onze kracht uit handen. Leggen we de macht in handen van anderen. Dat kost ons allemaal een hoop energie. Een hele hoge prijs om als mens en samenleving te moeten betalen.

Vrijgevig

En daarom wil ik met mijn kennis en ervaring kunnen bijdragen aan leven dat van waarde is. Door mensen te helpen zien wie ze denken te zijn en wie ze werkelijk zijn. Om van daaruit meer en meer te kunnen gaan kiezen voor wie ze zijn en wat ze doen willen. Om energie te gaan geven. Omdat dit waarde toevoegt aan wie je bent en wat je doet. Onvoorwaardelijk. En dat maakt leven waardevol. Duurzaam. 
Inzicht, support of inspiratie nodig? Maak een afspraak. In een gesprek krijg je een andere kijk waardoor je weet welke keuzes jij maken kan om trouwer aan jezelf te worden. Voor meer energie, wijsheid en liefde. En zakelijk kan ik je met woord en beeld helpen zichtbaar worden. Informeer naar de mogelijkheden.