Geef zelf het startsein

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld voor een bijzondere reden. We hebben in ons leven de kans om te ontdekken waarmee we het verschil kunnen maken. En wat we in huis hebben om dat te kunnen verwezenlijken. We hebben een hele hoop in huis waarvan we nog geen idee hebben. Dat is jammer. Omdat je wanneer je ontdekt wat het is, je een hele hoop mooie ervaringen teweeg kan brengen. Ervaringen die je het gevoel geven dat je leeft. Dat je van het leven kan genieten door jezelf te zijn en te doen wat je het liefste doet. 

Weg met voorwaarden

Het is zo dat we een hele hoop aangeleerd krijgen. Van onze ouders, op school, van vrienden, en noem het maar. En we denken dat we daarmee moeten uitblinken. Maar dat is niet zo. We hebben meer in ons waar we pas achterkomen wanneer we onszelf toestaan trouw te zijn en blijven aan wie we zijn. Dus niet alles vergelijken, beoordelen en veroordelen met hetgeen waar wij van denken dat het de maatstaf is. Want daarmee doen we onszelf en anderen heel erg tekort. We zullen daarmee niet alleen onszelf klein houden, maar anderen ook. Door steeds te bevestigen wat we denken dat maatgevend is, en niet te supporten jezelf te zijn en te gaan doen wat je het liefste wil doen. Zodat je energie gaat opleveren. Dat is waar we heen moeten, willen we ontdekken wat voor een kracht er in ons zit. Waarmee we alles en iedereen spreekwoordelijk ‘in vuur en vlam’ kunnen zetten. Waarmee we onszelf kunnen laten zien. En alleen op die manier ontdek je wat er in je zit. Omdat niemand weet wat ie aan vermogen in zich heeft. Laat staan wat anderen in zich hebben. Dus wacht niet op de goedkeuring van anderen. Niet op het startschot, of op de bevestiging van iemand. Want dat krijg je niet. 

Onvoorwaardelijk zijn & doen

Je krijgt van niemand de kans om jezelf te zijn, behalve van jezelf. En daarvoor moet je durven loslaten. Dat je de dingen niet hoeft te gaan doen zoals je omgeving wil dat je ze doet. En durven loslaten dat het gaat om het resultaat dat in plaatjes van anderen past. Maar ook je eigen strohalmen die je vasthoudt om je bestaan aan op te hangen. Wanneer je jezelf durft toe te staan te gaan ontdekken wat er in je zit, gaat het om onvoorwaardelijk durven zijn. Onvoorwaardelijk durven doen waar je plezier aan beleeft. En dat is een kunst. Maar wel een kunst die je bevrijdt en energie geeft, zodat je jouw leven tot je beste leven kan gaan maken.

Sparren, support, zelf ervaren?

Loslaten van je houvast, klein of groot, is lastig. Want je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Verlang je wel naar een bijzonder leven vol vrijheid en energie? Dan begint het met jouw kleinst mogelijke grote stap om te ervaren dat juist niet gebeurt waar je bang voor bent. Integendeel. Van daaruit komt de volgende stap en ga zo maar door. Vind je het prettig om hierover te sparren? Of ben je al een stukje op weg en kan je wel wat support gebruiken? Weet dat ik er voor je ben. Ik ken deze weg door en door. En gun jou je beste leven. Dus bel, mail, app me voor een intake of sessie zodat jij je eigen weg weer kan vervolgen.