Gewoon omdat het kan

Je bent niet op de wereld om maar te blijven doen wat je denkt te moeten doen. Om een behoorlijk leven te kunnen hebben. Je bent op de wereld omdat je een verschil kan maken. En een verschil maken is niet wat je denkt. Het is niet een kwestie van hard werken om je te kunnen uitwerken boven een hoop mensen. Door te offeren en ploeteren. Je constant te bewijzen. Dat is niet wat ik bedoel met een verschil maken. Een verschil maken, is ontdekken en aanvaarden waar jij goed in bent. De dingen te doen die jou een goed gevoel geven. Energie en plezier. Omdat jij die dingen nu eenmaal moeiteloos kan doen. Dat is omdat het jouw talent is. Jouw capaciteit die je mag ervaren en mag inzetten om de wereld iets te geven van jezelf. Middels je werk, de dingen die je doet en hoe je bent. Dat is het hele eieren eten. 

Onvoorwaardelijk

Maar we vertrouwen het vaak niet, dat we die dingen mogen doen die ons makkelijk afgaan. We hebben geleerd dat je eerst een boel moet leren, ervaren en laten zien voor je mag doen wat je doen wil. En dat is een misverstand. Omdat de systemen, met bijbehorende regels, normen en waarden, niet bepalen wat jij mag doen en laten zien. Je hoeft niet te wachten tot je bevestigd wordt, erkenning krijgt, goedkeuring hebt, om je leven te leiden zoals jij dat wil. 

Flow

Dat is wat je ervaren moet om te weten dat het zo is. En dan zal je zien hoe lekker dat leeft. Hoe je dat sterkt in wie je bent en wat je in huis hebt. Dat je onvoorwaardelijk kan zijn en doen, zónder dat je moet blijven verantwoorden waarom. Met welk doel. En dat is bevrijdend, want je levert een hoop energie op deze manier. Omdat je niet meer aan allerhande verplichtingen moet voldoen die veel energie kosten. En zo lever je een bijdrage aan de wereld die waardevol is. Want wanneer je veel dingen doet die heel veel energie kosten, maak je aanspraak op energie van anderen. Op uiteenlopende manieren. Dat gaat ten koste van heel veel capaciteit die we hebben in de wereld. 

(H)up!

En daarom schrijf ik hierover. Omdat ik weet dat het anders kan. Anders moet. En dat dat niet ten koste gaat van wie je bent, maar ten gunste van al jouw capaciteit is. En op die manier ten gunste van de wereld. Omdat energie alles en iedereen ophemelt, opfleurt, opvrolijkt. 
Meer info? Sparren? Zelf ervaren?
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]