Het verschil maken lonkt

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om er een groot verschil te kunnen maken. Een verschil van dag en nacht. En dat is ook mogelijk als je weet hoe. Het is namelijk zo dat we niet opnieuw iets hoeven uitvinden om het verschil te maken. Het enige wat we moeten weten, is dat we het verschil maken door iets van onszelf in ons werk te leggen. Dat je je werk doet op jouw manier. En er jouw liefde en energie in stopt. Dat is wat het verschil maakt. Het is iets magisch wanneer je doorhebt dat je op die manier het verschil kan maken. Omdat je je dan niet meer afhankelijk maakt van wat anderen vinden dat je moet doen en hoe. Maar dan bepaal je zelf wat jij geven wil en op welke manier. 

Delen wat je in huis hebt

En dat is bijzonder, want dan geef je iets van jezelf op een manier die vermeerdert. Omdat je energie opwekt en doorgeeft. Zodat anderen hetzelfde kunnen doen. En dat is de truc. Het is zo simpel als wat, maar er zijn maar weinig mensen die het zichzelf toestaan om op deze manier zichzelf te verwezenlijken. Omdat ze meer bezig zijn met het resultaat. In de vorm van vastigheid. Of het nu geld is, of een vast contract, of aanzien en erkenning. Maar daar gaat het helemaal niet om, omdat je je op die manier juist afhankelijk maakt. En niet in staat bent het beste van jezelf te geven. In de vorm van energie, wijsheid en liefde. En dat is juist waardoor je gezien gaat worden. Omdat je op die manier het verschil maakt. Je maakt niet het verschil door je werk op een manier te doen die precies volgens het plaatje is. Echt niet. Daarmee bevestig je alleen het plaatje, maar niet wat jij in je mars hebt om te delen. En te geven aan wie het maar wil ontvangen. En dat is zo mooi. Wanneer je zo naar je leven en werk gaat kijken, snap je dat je niks fout kan doen. Want wanneer je doet waar jij blij van wordt en energie van krijgt, zal niemand je proberen te stoppen. En dat is wel anders wanneer het je niet lukt het plaatje te bevestigen. Want als je dat niet lukt, word je afgerekend op basis van de waarden en normen die bedacht zijn om het plaatje te creĆ«ren waar men behoefte aan heeft. En dat is meestal controle over een bepaalde situatie. En als iemand geen controle lijkt te kunnen krijgen over de situatie, wordt ie als incapabel en niet goed beoordeeld. Maar dat zegt werkelijk niks over wie je bent en wat je in je hebt om een verschil te kunnen maken. Omdat je veel meer in huis hebt dan je denkt. 

Plaatjes vullen geen gaatjes

Dus wanneer je ervaart dat je bezig bent met plaatjes die het verschil moeten maken, vraag jezelf dan eens af of dit voor jou de kans is om een verschil te maken. Of dat het je slechts in staat stelt te laten zien wat je aangeleerd hebt. Want dan neem je verantwoordelijkheid over je eigen leven. Je hebt altijd de kans om het verschil te maken. Dus wanneer jouw werk of jouw omstandigheden je niet supporten, zorg er dan voor dat je weer gaat doen waar je blij van wordt. Energie van krijgt. En je kunt heel klein en heel veilig beginnen. Stapje voor stapje ontdekken dat het jou meer en meer in staat stelt het beste van jezelf te laten zien. En zo krijg jij jouw kansen te gaan doen wat je doen moet om een verschil te kunnen maken.

Sparren, support, zelf ervaren?

Wil je anders maar weet je niet hoe? Dan is mijn boek iets voor jou. Of een gesprek met mij. Dan laat ik jou de nuance voelen zodat je niet alleen begrijpt, maar weet wat jij kan doen om een verschil te maken. Om jouw beste leven ooit te gaan leven.