Hoe weet je wat bij jou past?

Je bent niet op de wereld om zomaar iets te doen. Je mag namelijk de wereld een stukje mooier maken door precies datgene te doen waar jij blij van wordt. Waar je energie van krijgt. En wanneer je dat gaat doen, zullen er deuren voor je opengaan waarvan je niet wist dat ze er waren. En dat zit zo. Je hebt een hele hoop bijzondere talenten in huis. Wanneer je jezelf de ruimte gunt om die ruimte in te nemen, ga je deze talenten meer en meer ontdekken. Omdat je weet dat het de bedoeling is. Dat je die gaat inzetten voor zaken die je om je heen waarneemt. En je de kansen die je voor jezelf ziet ook wil gaan pakken. Omdat je daar blij van wordt en energie van krijgt. Dus dat is waar je op mag vertrouwen. Maar wanneer word je nu blij van iets? En wanneer weet je, of iets je oplevert waarnaar je op zoek bent? Dat weet je pas wanneer je jezelf toestaat hiermee te starten. Want wanneer je eerst wacht tot anderen je toestemming geven, kan je nog lang wachten. Omdat anderen niet weten waar jij blij van wordt en energie van krijgt. En ja, natuurlijk zien ze dat wanneer jij het laat zien. Maar eerder niet. 

Delen wat je in huis hebt

Dus waar we vaak door tegengehouden worden, is de goedkeuring van anderen. Of van jezelf. Wanneer je eerst aan zogenaamd alle voorwaarden hebt voldaan. Maar er zijn geen voorwaarden waar je aan moet voldoen om met je talenten naar buiten te mogen komen. Omdat je die talenten hebt om mee naar buiten te komen. Die moeten niet achter slot en grendel blijven. Juist niet, want daar doe je jezelf en anderen tekort mee. En dat is niet de bedoeling. Want wanneer je dat doet, houd je een hele mooie ontwikkeling tegen. Dat is tegennatuurlijk. En dat gaat je juist niet brengen waarnaar je op zoek bent. Namelijk een leven dat je hebt mogen genieten in al zijn glorie. In plaats van een leven waarin je constant bezig bent om je bestaan te verantwoorden en bevestigen. En daarmee bedoel ik dat je een leven leidt dat jou zegt hoe je het leven moet, in plaats van een leven dat je hebt kunnen creĆ«ren op een manier die je pet te boven gaat. Want wanneer je durft te leven zonder je steeds te hoeven afvragen of het wel klopt allemaal, ga je mee op de flow van het leven. En kom je waar je wezen moet. Zonder dat ooit zelf zo bedacht te kunnen hebben. Je zal verrast worden op een positieve manier en dat heeft zijn weerslag op alle facetten van je leven. Zoals je gezondheid, je relaties en je financiĆ«le middelen. 

Alles is er

Het is zo dat het leven je precies brengt wat je nodig hebt. Op het juiste moment. En dat is misschien niet altijd waar je op zit te wachten, maar wel wat je verder brengt. Zodat je groeit en sterk wordt. Zodat jij kan waarvoor je ooit op de wereld kwam. Namelijk om een bijzonder verschil te maken. Door te zijn wie je werkelijk bent. Wat ik hiermee bedoel, is het volgende. Wanneer je leeft volgens de waarden en normen waar je in gelooft, leef je een schijnleven. Een leven dat voorgeschreven is en niet wie jij werkelijk bent. Neem bijvoorbeeld aan dat je jezelf ziet als een bijzondere, mooie, succesvolle ondernemer. En je denkt dat je daarvoor stad en land moet afreizen. Om jouw verhaal te doen over hoe mensen moeten ondernemen zoals jij. En je moet en zal gezien worden als die persoon. Dan doe je de dingen waarvan je aanneemt dat die bij een dergelijk type persoon horen. En dat is anders dan wanneer je iets doet waar je blij van wordt en energie van krijgt. Want dan komen er mensen naar jou toe en niet andersom. Er komen precies die mensen op je pad die jou gaan helpen en andersom. En dat is magisch, omdat het zo makkelijk en als vanzelf gaat. En het mooie is dat je helemaal kan zijn wie jij bent en kan doen wat jij het liefste doet. 

Houvast loslaten

Maar veel mensen vinden dat doodeng omdat ze dan geen houvast hebben. En denken dat het misgaat wanneer ze hun houvast loslaten. Maar het tegendeel is waar. Iedere keer dat jij je houvast loslaat, gebeuren juist de dingen die jou helpen komen waar je wezen moet. Anders blijf je vastzitten in een patroon dat jou niet verder helpt. Omdat je dan continue blijft herhalen en bevestigen wat bedacht is. En wat niet jouw werkelijke natuur naar boven helpt te komen. We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. Je bent op de wereld om jouw enige, unieke bijdrage te leveren. En daar heb jij alles voor in huis. En niemand weet wat dat is. Behalve jij.

Sparren, support, zelf ervaren?