Hier gaat het over

Je eigen weg volgen, lijkt vaak niet te horen. Je leert te vertrouwen op principes, ideeën, waarden en normen. En dit zie je ook om je heen. Vaak onbewust. En dat geeft niet, je kan er ver mee komen. Het geeft houvast en structuur waarmee je je leven vorm kan geven op de manier die van waarde lijkt. Wat je alleen niet doorhebt, is dat je door op deze manier te leven niet leeft maar juist overleeft. Je wil controle hebben over zaken die van levensbelang lijken. Uit angst voor tekort en verlies. In welke vorm dan ook. Dit ondermijnt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in je leven.

Vooruit komen

Er is een andere weg. Een weg die op jouw lijf geschreven is. Die gaat over vertrouwen hebben in jouw leven en jouw capaciteit. Onvoorwaardelijk. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, jij hebt meer in huis dan je denkt. En precies jouw leven helpt je dit te ontdekken, ervaren en zien. Hoe? Door te leven zoals het komt en gaat. Ook al weet je niet wat er dan op je te wachten staat. Door jezelf te geven als je kan, en wil, in plaats van moet. Zo ontdek je je eigen en unieke manier van zijn en doen. Ervaar je dat je meer in huis hebt dan je denkt. En zie jij dat je leven je alles geeft om vooruit te komen in het leven. Te groeien en ontwikkelen. Omdat je steeds meer geeft. Van waarde. Dit geeft je leven inhoud. Zo is jouw menselijke natuur bedoeld. En via deze weg ervaar je dat aan je toenemende zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Je energie. Aanstekelijk. Waar je bang voor bent, gebeurt juist niet op deze weg. 

Winst pakken

Dus loop je vast, sta je stil, of val je terug? In je leven, werk of relatie(s)? Dan kan je proberen om weer grip te krijgen op zaken. Om je weer te kunnen verhouden tot iets of iemand die voor onrust, onvrede, onmin, of wat dan ook zorgt. Op een logisch lijkende manier die van voorspelbaar is. Je kan je ook tot je eigen leven verhouden door trouw(er) te worden aan wie je bent en zijn kan. Om vervolgens te ontdekken dat je meer van waarde in huis hebt, bent, zijn kan en delen mag. En te ervaren hoe het krachtig het is om jezelf niet te verliezen, kwijt te raken of weg te geven op deze manier. Juist via deze weg ontvang je precies wat je nodig hebt om door te gaan. Maar daarvoor moet je durven loslaten wat je denkt dat nodig is om grip te hebben, en houden, op je leven. Dat is heel lastig omdat je het dan anders gaat doen dan de meeste mensen om je heen. Waardoor het niet lijkt te kloppen wat jij doet. Maar juist niet doen wat jou wel de ruimte geeft om jezelf te kunnen zijn, klopt niet. Omdat je dan niet het beste van jezelf geeft maar wat van waarde lijkt te zijn in de ogen van anderen. 

Dit wil ik

Hierbij kan ik je helpen. Vooruit. Met inzicht, inspiratie en support. Niet door je te vertellen wat je doen moet, maar waarop je vertrouwen mag. Zodat je ontdekt, ervaart en ziet dat dit precies is wat jij nodig had om door te gaan. Te leven. Voluit. Onvoorwaardelijk. En dat is van waarde en geeft inhoud. Aan alles. 

Door grip te houden op je leven om je te kunnen verhouden tot alles en iedereen om je heen, maak je jezelf klein en blijf je afhankelijk. Je gaan verhouden tot je eigen leven, door trouwer te worden aan jezelf, geeft je vleugels. Daar plukt iedereen de vruchten van.

Editha