Je onderscheiden doe je zo

Je bent niet op de wereld om zomaar iets te doen. Zomaar te werken. Om je baas en de portemonnee tevreden te houden. En te kunnen doen wat hoort wanneer je een zeker leven leidt. Want dat is juist niet de bedoeling. Dit is hoe veel mensen denken dat het gaan moet. Omdat ze het zo om zich heen zien. En omdat ze het zichzelf zo hebben voorgespiegeld. Maar je kan ook anders leven. Een leven leiden op een manier die meer recht doet aan je menszijn. En dat is de bedoeling. Omdat je dan recht doet aan alles wat je in huis hebt. Namelijk een boel wijsheid, liefde en energie. En wanneer je doorhebt hoe je dan kan leven, wil je niet meer anders. Omdat je je veel blijer en energieker voelt wanneer je op een dergelijke manier leeft. Omdat je dan de dingen gaat doen die jou een hoop brengen. Niet alleen jou, maar ook je omgeving. En dat is heel mooi om te ervaren, omdat je dan ontdekt wat je allemaal kan bewerkstelligen. Door simpelweg te doen wat je het liefste doet en waar je energie van krijgt.

Spotlights

Je ziet precies die mensen die dit al doen. Omdat dat de mensen zijn die een stap in de ‘spotlights’ niet schuwen. Die zich durven laten zien omdat ze weten dat wat ze doen klopt. En dat is het leuke. Je denkt vaak dat deze mensen de ‘spotlights’ nodig hebben om te kunnen zijn wie ze zijn, maar het is andersom. Deze mensen hebben een grote aantrekkingskracht, omdat ze precies dat doen wat ze doen moeten. Omdat ze dat leuk vinden en er energie van krijgen. En wanneer je dat op die manier doet, ga je opvallen. En zien mensen dat jij iets doet wat laat zien wat jij in huis hebt. Dat is aantrekkelijk. Dat werkt als een magneet, want wanneer je doet wat je doen wilt en wat jou plezier geeft, groeit je zelfvertrouwen. Omdat je bezig bent met het verwezenlijken van jezelf, en niet van een plaatje dat bedacht is op basis van waarden en normen waarin je bent gaan geloven. Dat is het mooie. Wanneer je doet waar jij van opleeft, heb je niet de goedkeuring en niet de steun en support van anderen nodig om jou te zeggen dat je mag gaan doen wat je wil doen. Maar juist andersom. Doordat jij gaat doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, geef je anderen de support dat je een andere weg kan volgen dan je dacht te moeten volgen voor een volwaardig leven. En dat is het leuke. 

Wat jij als enige weet

Want niemand weet wat jij in je mars hebt. Wat jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt. Behalve jij. En als jij daar ruimte voor gaat maken, gaan mensen je zien. Gaan ze zien wat jij te bieden hebt. Waar jouw kracht ligt. En onderscheid je je van een hele hoop mensen die aan het copy-pasten zijn van standaarden, waarden, normen en succesformules van anderen. En dat is verschrikkelijk energiedodend, want zo houden ze zichzelf en anderen klein. En niet omdat je niet een prima leven kan leiden op die manier hoor. Maar door steeds de kaders te bevestigen, dwing je jezelf en anderen om hetzelfde te doen. Omdat het de voorwaarde zou zijn voor een leven dat ertoe doet. Maar op die manier ontdek je niet wat jou juist anders maakt. Waarmee jij een verschil kan maken. En daarmee de wereld een stukje mooier maakt dan toen je er kwam.

Sparren, support, zelf ervaren?

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]