Jezelf zijn, maakt verschil

Er zijn dingen gaande die eerder niet aan het licht kwamen omdat we ons lieten misleiden door zaken die voor ons van waarde leken. En die zaken zijn nu eenmaal niet dusdanig van waarde gebleken dat anderen, die hiermee de touwtjes in handen hielden, gaan omvallen. Dit is een natuurlijk proces. Een manier van geven die hoort bij leven. Een wijze van zijn en doen die klopt met wat er ís en niet met wat er zijn moet. De nuance die we steeds beter zullen gaan bevatten. Omdat het belangrijker is te leven met wie je bent en zijn kan, dan met wie je zijn móét in de ogen van jezelf en anderen. 

Jezelf ruimte geven

Wie je zijn mag, is iemand die véél meer geeft, en véél meer laat zien, van wat ie in huis heeft zodra de ruimte dit toestaat. En die ruimte ontstaat wanneer je jezelf toestaat vrij te kiezen voor hetgeen jou het beste helpt te geven. Dit is belangrijk om te ervaren, omdat we vaak geleerd hebben om éérst te geven om vervolgens te mogen zijn en doen wie we zijn kunnen. Maar dit misverstand helpt niet het beste bij je naar boven te halen. Het helpt je geven waarvan je dénkt dat dit gewaardeerd zal worden. Zodat jij niet verder hoeft te geven en jezelf hoeft te ervaren als niet goed genoeg, of niet succesvol, gezond, rijk, slim, aardig, of wat dan ook. 

Geven om te bewegen

Ervaren dat wie jij bent en wat jij doet zoals jij bent en zijn kan, op ieder moment en waar dan ook, is heel belangrijk, omdat je dan geeft wat nodig is voor een beweging die anderen ook helpt te geven wie ze zijn kunnen. Hierdoor ontstaat energie en die energie is broodnodig. Energie is de manier van een leven van waarde kunnen creëren. Een leven dat bedoeld is om verschil te maken en impact te creëren. Je bent niet bedoeld om voorwaardelijk te mogen zijn en doen, je bent bedoeld om jezelf te kunnen ontdekken, zien en ervaren in de dingen die je doet. En hoe meer en hoe vrijer je kan doen wie je bent en zijn kan, des te beter en grootser je leven is. Omdat wie jij bent en wat jij in huis hebt nu eenmaal van grote waarde is. Je bent mooier, beter, wijzer, liever, energieker dan je denkt. Sterker ook. En dat geeft een impuls die van een andere orde is dan wanneer je jezelf eerst moet geven op een manier die lijkt te geven wat je voor ogen hebt, maar in feite een slap aftreksel is van wie je werkelijk bent en zijn kan.

Waarde creëren

Als je dit eenmaal doorkrijgt en ervaart, wil je niks meer geven dat van mindere kwaliteit is. Omdat alleen het beste geven nu eenmaal het minste kost. Jezelf zijn, onvoorwaardelijk, is je natuur. Deze niet erkennen en niet benutten zoals het je gegeven is, haalt je kracht onderuit. Dit kost energie. En wat je om je heen gaat herkennen, is wat dit de wereld en alles wat daarop leeft, kost. Omdat je je energie wil aanvullen met energie van buiten jezelf. Vaak waar het niet gemist kan worden. Dat is spijtig omdat je daardoor iets in gang zet dat uitputtend werkt. De gevolgen zijn inmiddels zichtbaar in de wereld en dit is vervelend voor veel mensen. Het goede nieuws is dat wanneer we meer en meer onszelf gaan worden er een hoop ten goede zal gaan veranderen. En gelukkig is, en wordt, dit ook al zichtbaarder. 

Waardevol voor iedereen

Dus geef jezelf de ruimte, neem de kans om jezelf te ontdekken, ervaren en zien. Je zal er zichtbaar van opknappen en zichtbaar meer moois neerzetten voor jezelf en anderen.