Jij hebt alles te geven

Je bent niet op de wereld alsof je maar van minimale waarde bent. Je bent op de wereld omdat je maximaal te geven hebt. Je kan jezelf op een manier inzetten, en laten zien, die jouw pet te boven gaat. Wanneer je jezelf toestaat trouwer te worden aan jezelf, ofwel meer dingen te doen en laten die bij jou passen omdat ze jou blij maken of energie geven, ga je niet meer bevestigen wat andere mensen van jou willen zien en willen zien doen. Maar laat je jezelf zien en ervaren wat er in jou zit. Wat jij allemaal te bieden hebt. Op jouw hele eigen en unieke wijze. En dat is zo mooi en leuk, want je hebt daar niemand of niets voor nodig. Dat klinkt misschien raar, maar je weet al waar je blij van wordt. En je weet al waar je energie van krijgt. Maar je hebt het niet meer voor het zeggen, omdat we in deze wereld continu bezig zijn met ons richten op anderen. Om op die manier ons bestaan te garanderen. 

Bestaansrecht

We willen bestaan ten opzichte van anderen, omdat we dan grip kunnen krijgen op ons leven. Denken we. Maar niets is minder waar. Wanneer je je staande probeert te houden door je steeds weer te vergelijken, beoordelen en veroordelen ten opzichte van anderen, ben je alleen maar aan het meten wat in jouw ogen van belang is. En zie je alleen maar waar jouw angst of onvrede zit. En hoe je daarop reageert. Dat is waar je continu mee bezig bent. In alles wat je doet. Bewust en onbewust. En dat klinkt misschien niet leuk om te horen, maar bedenk je maar eens waarom je graag in contact wil zijn met bepaalde mensen. En durf maar eens heel eerlijk naar jezelf te zijn. Dan zul je zien dat je verwachtingen hebt die passen bij jouw behoeftes. En dus gaat het om jou en vaak niet eens om de ander. Dit klinkt heftig misschien, maar zo zijn we nu eenmaal opgevoed. 

Geven & leven

Doordat er maar weinigen zijn die het anders durven doen, houden we dit ook voor onszelf en anderen in stand. Omdat het veilig lijkt. Omdat het voorspelbaar is wat we verwachten kunnen. En daar is niks mis mee overigens. Maar wil je meer uit je leven halen, wil je meer van je zelf zien en inzetten, dan is het wel handig om dit in je achterhoofd te hebben. Omdat je dan een andere keuze kan maken. En kan kiezen voor je werkelijke behoeftes. Namelijk het ervaren van het leven, ongeacht wat er komen gaat. En dat is een andere manier van leven. Een manier die jou helpt te doen waar jij jezelf in kan onderscheiden. Wat betekent dat je je niet meer hoeft te verhouden tot anderen, maar tot het leven. In de zin dat het leven je geeft wat je nodig hebt. Om te groeien en te ervaren wie je bent en wat je in huis hebt. En je niet hoeft te geven om te krijgen. Maar je krijgt om te kunnen geven. En dat is waar dit leven om draait. En dat maakt dat je je sterker zal gaan voelen. Energieker. Wijzer. En liefdevoller. Net wat de wereld het hardst nodig heeft in deze tijd.

Sparren? Support? Inspiratie?

Wanneer deze tekst iets bij je triggert, of in beweging zet, en je meer wil weten of vragen, dan kom ik graag met je in contact. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort van me.
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]

#lef #levenslust #levenskunst #verschilmaken #returnonenergy #leiderschap #samendewereldmooiermaken