Kiezen met je hart

Je bent niet op de wereld om jezelf niet te laten zien. Je bent alles waard om gezien te worden. En je hoeft dat alleen maar te gaan geloven. Omdat het zo zit: je hebt een hoop in huis waarvan je geen weet hebt. Je hebt alle capaciteit om te kunnen doen wat je het liefste wil doen. Altijd en overal. Omdat je wat je werkelijk doen wil in alles gestopt kan worden waar je mee bezig bent. Je kan altijd laten zien hoe bijzonder iemand is. Hoe belangrijk jij het vindt dat wat je doet andere mensen steunt en helpt. In ieder gebaar kan je jezelf laten zien. Wat jou energie geeft en waar jij blij van wordt. Je hebt altijd de mogelijkheid te kiezen wat voor jou het meest waardevol is. Door te vertrouwen dat je dan altijd de beste keuze maakt. Voor jou, en alles en iedereen om je heen. 

Laten zien

Want wanneer je iets doet waar jij niet blij van wordt, of wat jou leegtrekt, ga je anderen juist belasten. Komen niet de juiste dingen uit je handen. En daarmee laat je niet zien wie je bent en wat jij goed kan: namelijk mens zijn. En mens zijn, is niet anticiperen op zaken die bedacht zijn. Maar volgen waar je hart van gaat kloppen. Van zaken die jou niet het gevoel geven dat je ertoe doet of mag zijn, ga jij niet laten zien waartoe je in staat bent. Integendeel. Je bevestigt dan slechts de verhalen, waarden, normen en dat soort zaken, waar jij en anderen in geloven. En meer niet. En ja, je kan daar wel ver mee komen. Maar zijn het de offers waard? Op gebied van je gezondheid, je relaties en je eigenwaarde. 

Puur jezelf

Is het het waard dat je andere mensen meeneemt in je zoektocht naar erkenning? En de stress die dat oplevert? Zou het niet mooier en fijner zijn wanneer je simpelweg jezelf zou durven zijn? En alleen díe dingen doet die jouw aandacht waard zijn. Omdat je het fijn vindt. Of bijzonder. Of inspirerend. Kun je je voorstellen hoe je je dan zou voelen? En hoe dat op anderen overkomt? In tegenstelling tot dingen doen op wilskracht. Om plaatjes tot stand te brengen en in stand te houden. Dat is een wereld van verschil. En het is dus mogelijk om hierin je eigen keuzes te maken.

Schaven en schuren?

Getriggerd? Wil je wel anders maar weet je niet hoe? Duiken er steeds weer beren op? Of heb je behoefte om jouw perspectief naast dat van mij te zetten, of andersom? Mail, bel, of app me.