Leef je eigen leven

Verschil geeft meer

Een mens is niet op de wereld om zich tegoed te doen aan allerhande hebzucht en te geven op een manier die alleen de mens bevalt. Een mens kan meer betekenen dan ie denkt omdat een mens veel meer in huis heeft dan ie weet. En dat is omdat een mens verschil mag maken in de wereld op een manier die het verstand te boven gaat. Een mens is in staat de wereld te veranderen op een manier die laat zien hoe mooi het is om een leven te hebben op aarde, omdat het leven alles geeft om tot uitdrukking te kunnen brengen wat je als mens in je hebt. 

Echt zijn

Wanneer je slechts denkt te moeten geven om te kunnen bestaan, en te kunnen leven zoals het lijkt te moeten, weet je niet wat je nog meer betekenen kan dan wat anderen graag willen dat je betekent. En dit levert stress op, omdat je binnenshuis moet houden wat je eigenlijk als de beste geven kan op jouw manier. Waar en wanneer dan ook. Dit bij je houden zonder het te geven, doet pijn. Omdat je je eigen groei en ontwikkeling niet kan ervaren op een manier die van waarde is. En dat is nu eenmaal frustrerend. De emoties die hierbij horen, geven mensen gedrag die niet gaat over wie ze zijn kunnen, maar wie ze denken te moeten zijn om te passen binnen de denkbeelden en plaatsjes die zich gevormd hebben. 

Ruimte

Dit weerhoudt veel mensen de kans te nemen een stap naar zichzelf te zetten zodat ze ervaren dat ze hun eigen ruimte kunnen pakken. En deze kunnen vullen op een manier die veel meer energie oplevert dan wat dan ook. Dit is precies wat leven inhoudt. Energie opleveren zodat anderen een kans krijgen hetzelfde te doen. Door ook de ruimte te pakken die er voor ze is om in die ruimte te laten zien hoe ze kunnen geven op hun eigen unieke manier. Dat levert ook weer energie op waardoor een olievlek ontstaat. In plaats van energie vragen van elkaar, vraag je elkaar energie te geven op de manier zoals dit het makkelijkst en beste gaat. 

Alles uit de kast

Hierdoor ontstaan verschillen die het leven interessant maken omdat je gaat zien wat capaciteit inhoudt. Waartoe mensen in staat zijn om de wereld mooier te maken. Dit is van een andere orde dan dingen vanuit frustratie en emotie doen. Die kosten energie omdat het steeds het bestaansrecht van iets of iemand in twijfel trekt. Waar jezelf de ruimte en de kans geven om je eigen capaciteit te ontdekken en ervaren, jezelf bekrachtigt. Omdat het nu eenmaal steeds meer en beter zichtbaar maakt hoe bijzonder het is om te leven en te kunnen geven wie je diep van binnen bent. Dit kost je niks. Sterker nog, het levert je alles op. Je ervaart dat het leven meer en beter geeft dan je denkt. En je niet meer hoeft te vrezen dat het je onderuit wil halen, maar juist kansen en mogelijkheden geeft eruit te halen wat erin zit. Dat is van waarde en geeft van waarde op de meest mooie en magische manieren. 

Omdat het kan

Dus denk je: ik wil wel anders maar weet niet hoe? Start dan gelijk met het doen van dingen die je energie geven. Wat anderen hier ook van vinden. En stop met zaken die energie kosten, ook al lijken ze zo te horen. Je zal een wereld van verschil ervaren. Waar je bang voor bent, gebeurt juist níet. Dat is de grap. Je laat en doet zoveel dingen om te voorkomen dat iets gebeurt wat jou dupeert. Dat kost je je vrijheid en onafhankelijkheid. En wat je laat of doet, is dan niet voor de ander, maar voor jezelf om te kunnen blijven geloven in wie je bent en zijn kan. Dit gaat ten koste van veel energie en levert alleen bevestiging op dat je moet blijven vrezen dat er iets gebeuren kan wat te koste van jou gaat. Ofwel dat je moet blijven offeren om controle en grip te blijven houden op hoe het nu is. Maar helaas, dat gaat je niet opleveren wat je hoopt. Omdat het geen recht doet aan wie je in de kern bent. En je zal blijven tegenkomen wat je de kansen geeft om die kern te ontdekken en ervaren. Zodat je kan zien dat je meer van waarde en betekenis bent dan je denkt.

#lef #levenslust #verschilmaken #jezelfzijn #returnonenergy #samendewereldmooiermaken