Makkelijker kan het niet

voldoen loslaten zijn coaching jaarprogramma

We zijn niet op de wereld om maar een beetje aan te knutselen. Een beetje te hatseflatsen. Nee, je bent op de wereld omdat je iets kan, en iets bent, waarmee je jezelf kan laten zien. Op jouw unieke en eigen manier. En dat is belangrijk, omdat je op die manier de wereld een stukje mooier kan maken dan toen je er kwam. En wanneer je dat niet doet, onthoud je mensen iets wat ze wel degelijk missen. Wel zeker hadden willen ervaren. Of willen hebben. En helaas doen we dat maar al te vaak: onszelf onzichtbaar maken. Door te doen zoals iedereen doet. Of zoals van ons verwacht wordt. En dat is hartstikke jammer, vind ik persoonlijk. 

Mooiste versie

Want hoe leuk is het wel niet, als iemand zich laat zien op een manier die niemand anders kan kopiëren, of nadoen? Dan voel je een vibe, een energie die aanstekelijk is. En dat komt omdat die persoon doet wat ie leuk vindt, en goed kan. Daar energie van krijgt. Dat zal niemand ontgaan. En dat is zo leuk. Dat is omdat wanneer je energie opwekt, je in een ongekend groot krachtveld staat. Een waaruit je kan putten, en je zo op je mooist kan laten zien. Helaas durven maar weinig mensen zo trouw aan zichzelf te zijn en blijven. Omdat ze bang zijn dat het ze kwetsbaar maakt. Of dat ze verliezen wat ze hebben. Maar ik weet uit ervaring dat dat niet zo is. Je kan niks verliezen. En je bent niet kwetsbaar wanneer je jezelf bent. Integendeel. Je kan de hele wereld aan wanneer je alleen doet wat jou het best past. Op ieder moment. 

Tijd en energie over

Wanneer je je graag confirmeert, of aan je principes vasthoudt, ben je juist kwetsbaar. Omdat je je dan steeds afhankelijk maakt van alles en iedereen om je heen. En hoe logisch het ook klinkt, zo goed als iedereen leeft zo. Onbewust. En mijn wens is dat iedereen ontdekt hoe vrij en onafhankelijk je kan zijn. En hoe je je plek kan innemen in deze wereld. Op je hele eigen, unieke manier. Hoe eenvoudig dat is wanneer je weet hoe. Want wanneer je zo leeft, luistert naar je eigen natuur, ga je geen oneigenlijke dingen meer doen. Ga je niet meer op zoek naar van alles om je beter, leuker, fijner, mooier, interessanter, of wat dan ook, te voelen. Want dat is simpelweg niet meer nodig. En dat maakt een wereld van verschil. Letterlijk en figuurlijk. Net wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken. 

Droombestaan

Dus wil je je inzetten voor een leven vol power, vol verrassingen, vol liefde, wijsheid en energie? Start dan met een heel nieuw plan. Stop met alles waar je geen energie van krijgt. Stop met alle manieren, mensen, dingen, die jou een goed gevoel moeten geven. En start met het volgen van je hart. Doe de dingen die je leuk vindt. Of fijn om te doen. Op welk moment dan ook. Omdat het je energie geeft. Experimenteer maar. Probeer uit. En ontdek of gebeurt waar je bang voor was. Zet kleine, voor jou hanteerbare, stapjes die je uiteindelijk veel zullen opleveren. Namelijk een heel vrij en onafhankelijk leven. En in dat leven is er ruimte voor wie jij bent. Voor wat jij doet en kan. En van daaruit krijg je de mooiste kansen, ervaringen en mensen op je pad.

Duwtje in de rug

Wil je hier support bij? Inspiratie en inzicht? Naast een boek en een (online) jaartraining, is er ook begeleiding op maat. Informeer naar de mogelijkheden.