Omdat je het in je hebt

Je bent niet op de wereld om anderen te helpen vertrouwen op hun waarden, normen, principes, en wat dan ook. Je bent op de wereld, omdat je anderen kan helpen zien wie ze zijn. Door ze aan te moedigen meer en meer van zichzelf te laten zien. En je zal zien dat er dan wonderen gebeuren. Omdat mensen niets liever willen dan te laten zien wat ze in huis hebben. En mensen willen delen wat ze in huis hebben. Dat is de natuur. 

Power pad

Je wil laten zien waartoe jij in staat bent. En waarmee jij het verschil maakt. Daar heb je alleen maar aanmoediging bij nodig. En vertrouwen. Want wanneer je je hart volgt, kom je waar je wezen moet. En dat is precies jouw pad. Met alle ervaringen die je krijgt. Ervaringen die je nodig hebt om sterker te worden. Om steeds meer te ontdekken van wat je in huis hebt. En dat is waar het leven toe dient. Het leven is er niet om principes, en dat soort zaken, hoog te houden. Omdat je daardoor een logica in stand houdt die niet is wie mensen zijn. Maar die er is om houvast te creëren wanneer je bang bent om geen controle meer te hebben. 

Stromen

En dat is logisch wanneer je bang bent voor het leven. Maar wanneer je het leven ziet als kans om helemaal jezelf te worden en te kunnen zijn, waar en wanneer ook, en dat je alles krijgt wat je daarvoor nodig hebt, is het anders. Dan ga je leven vanuit jezelf ten gunste van alles en iedereen. En wanneer je controle probeert te krijgen over jouw leven en dat van anderen, werk je als het ware de natuurlijk flow tegen. En dat is frustrerend voor alles en iedereen. En kost ontzettend veel energie die ten koste gaat van een hoop mooie talenten. Iets wat te weinig als zodanig ervaren wordt. En te weinig als zodanig gesupport wordt. 

Return on energy

Het is allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Maar dat wordt het gemaakt door alle voorwaarden waar alles en iedereen aan moet voldoen om mee te kunnen tellen. Dat is frustrerend. Omdat het een hoop offers vraagt. En dat niet alleen. Het is precies de reden dat er nu van alles gaande is in de wereld. Waardoor mensen óf nog banger worden, en emoties als verdriet, woede, jaloezie de overhand krijgen. En reacties opleveren die ten koste gaan van mens en omgeving. Óf mensen krijgen meer moed. Om meer zichzelf te worden en meer te gaan doen wat nodig is in deze wereld. Daarvoor hun nek gaan uitsteken. En dat levert energie op. 

Natuurlijk

En levert inspiratie op voor mensen die deze weg ook ambiëren. Dat is belangrijk, want wanneer meer en meer mensen weer gaan doen waar ze diep van binnen blij van worden, en energie van krijgen, gaan ze hun natuur volgen. En dat betekent dat je als vanzelf ook zorg gaat dragen voor alles en iedereen om je heen. Moeiteloos. En daarom is het maar weer een keer gezegd bij deze. Zodat je voor jezelf kan bepalen wat jij wil. En waar jij voor wil leven op deze aardbodem.

Inzicht, inspiratie & support?!

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]