Ontdekken of bepalen?

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om er een verschil te maken. En ja dat is wat je je mag realiseren. Omdat je anders het leven aan je voorbij laat gaan. Niet de mooie kansen en ervaringen ziet. Die je kan hebben wanneer je leeft als een avonturier, als iemand die het leven probeert te ervaren als één groot mysterie en mooie belevenis. Maar als iemand die de controle, grip of regie probeert te houden op het leven. Wat er dan gebeurt, is dat je maar één kant van het leven ziet. En heel veel kanten niet. En die kanten zijn vaak veel mooier, interessanter en bijzonderder dan die kant die je wil zien. Alleen omdat je denkt dat dat de best haalbare is voor een leven zoals jij denkt te kunnen leven. 

Verrassend

Maar jij weet niet wat het leven betekent voor jou. En waarom jou ervaringen gegeven worden. Omdat je alleen kan begrijpen op basis van de jou aangeleerde perspectieven, waarden en normen. En dan nog is het maar één kant van het verhaal. Een ander zou er weer een andere betekenis aan kunnen geven. Zo zie je maar dat je betekenis wil géven aan iets en niet ziet wat de betekenis ís van iets. Welke betekenis het voor jou kan hebben. Het is zo bijzonder als je dat kan ervaren. Omdat je dan weet dat het leven het beste met je voor heeft. Je alles geeft wat je nodig hebt om je te helpen ervaren wat je allemaal in huis hebt. Aan capaciteit. En als je daarop durft te vertrouwen, zul je zien dat dat meer is dan je ooit kon denken. Want wanneer je denkt, zie je alleen binnen de bepaalde kaders wat je kan, maar meer ook niet. En dat is een gemiste kans en je doet jezelf en anderen daarmee tekort. 

Kompas

Je mag veel meer vrijheid nemen. En veel meer vanuit jezelf leven door te vertrouwen op jouw intuïtie. Wanneer iets voor jou als waarheid voelt, of van waarde is. Wanneer jou iets blij maakt, of enthousiast. Of als je energie haalt uit hetgeen je doet. Vertrouw er dan op dat het voor jou bedoelt is. Dat het voor jou is weggelegd, omdat jij dan kan ervaren wat jou bijzonder maakt. Al veel te snel zijn we geneigd te denken dat je eerst moet zwoegen om je iets eigen te maken en ergens goed in te worden. Maar dat is niet zo. Het wil niet zeggen dat je niet hoeft te werken. Of niet hoeft te investeren in iets waar je blij van wordt. Zo is het niet, want je zal maar wat graag al je tijd steken in de dingen waar je energie van krijgt. En dat is het verschil. Ik weet uit ervaring dat je ontzettend mooie dingen kan verwezenlijken door op deze manier te leven. Dingen die je het gevoel geven dat je leeft. Dat je in staat bent steeds meer nieuwe dingen te ontdekken en te creëren. Oneindig. 

Vrij zijn

Wanneer je jezelf toestaat dit te ervaren, zul je je niet snel meer vast laten leggen op een manier die jouw mogelijkheden beperkt. Je zal je niet meer willen laten gebruiken voor slechts een klein stukje van je vermogen. Dat is bijzonder. Je wil meer ontdekken. Meer ervaren. En op die manier verder komen in het leven. En dat is een hele andere ervaring dan leven voor de bühne. Omdat er nou eenmaal bepaalde dingen verwacht worden van mensen. Dingen die zo goed en kwaad als het gaat, gerealiseerd moeten worden. Voor een gevoel van houvast. Of veiligheid. We zijn geneigd de dingen zo te doen dat we kunnen inschatten wat het ons oplevert. Maar uiteindelijk weet je dat nooit in het leven. Omdat het soms raar lopen kan.

Sparren? Bomen? Support(-en)?

Mijn kennis, ervaring, inzicht, perspectief, is altijd beschikbaar. Ik zet het graag in voor wie support kan gebruiken. Maar ook voor degenen die hun eigen kennis, ervaring, inzicht, of perspectief willen schaven en schuren. En deel je mijn missie en visie. Geloof je ook dat we de wereld samen mooier kunnen maken? Laten we elkaar dan supporten!
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]