Onweerstaanbaar zichtbaar

vrijheid onafhankelijkheid

Je hebt je leven niet om te ervaren of je ertoe doet en of je het waard bent om er te zijn. Je hebt je leven, omdat je je leven hebt en genieten kan door ieder mens en iedere kans te ervaren als een gift. Om zo te ervaren wie jij bent en wat jou beweegt. En dit klinkt misschien wat zweverig. Maar bekijk het eens zo: als jij geen mensen meer om je heen had, en geen kansen om te kunnen kiezen voor zaken die jou lief zijn, wat zou jouw leven dan waard zijn? Is het niet interessant dat je juist door anderen de kans krijgt te laten zien waar jij voor staat en wie jij bent? 

Naakte waarheid

We zien deze kans alleen vaak niet. Omdat we, als we de kans krijgen, bang worden en laten zien waarvan we denken dat de ander het zien wil. We proberen de ideeën van de ander te bevestigen zodat we niet hoeven vrezen voor de relatie die we met de ander hebben. En de resultaten die we daaruit halen in de vorm van een salaris, een vriendschap, of liefde. Maar we vergeten vaak dat we niet, en nooit, weten wat de ander beweegt totdat hij of zij het laat zien. En vice versa. Dus wanneer wij niet laten zien wat ons beweegt, en wat maakt dat wij waardevolle dingen doen en laten, ziet de ander ons niet zoals we werkelijk zijn. En dit is jammer. 

Impact creëren

Want als je laat zien waar jij voor staat en waar jij voor leeft, komen er hele andere mensen en kansen op je pad. Omdat het leven je nu eenmaal support te gaan doen wat jij als beste kan. En waar jij de meeste energie uit haalt. Je gelooft dit misschien niet, maar vraag jezelf maar eens af wat maakte dat jij succes had, of plezier, of tot tranen toe geroerd was. Niet omdat je aan alle voorwaarden voldeed die anderen aan je stelde. En aan de ideeën waaraan jij dacht te moeten voldoen. Nee. Je hebt de meeste impact wanneer je jezelf volledig toont zoals je bent. En zoals jij als beste kan zijn en doen.