Bruisen? Pak je ruimte!

We zijn niet op de wereld om maar iets te doen. We zijn op de wereld om er een verschil te maken. Een verschil in de zin van de dingen doen op onze hele eigen wijze. Zonder dat we dat zo geleerd hebben, maar omdat het is wie we zijn. Dat is het verschil. Je hoeft het niet te doen op de manier zoals het in de boekjes staat. Je mag het doen op de manier die je zelf prettig vindt. Dat schept ruimte. En ruimte zorgt voor vertrouwen. Vertrouwen zorgt voor een hele mooie staat van zijn, die weer zorgt voor een hele mooie manier van doen. Namelijk authentiek en vol energie. En zo ben je in staat een verschil te maken. En niet anders. 

Ruimte zat

Wanneer je druk gaat zetten, door bijvoorbeeld plaatjes of idee├źn na te streven die bedacht zijn, bestaan omdat ze dienen als houvast, om een positie te kunnen verwerven ten opzichte van anderen, dan ben je niet in staat om de ruimte te ervaren die je werkelijk hebt. En dat is heel erg jammer. Omdat je dan niet gaat doen waar je werkelijk blij van wordt. Of energie van krijgt. En dat maakt dat je je energie verspilt aan zaken die niet de energie, wijsheid, liefde, of mooier, opleveren. Sterker, het kost je energie om je houvast in stand te kunnen blijven houden. Want je zal steeds weer getriggerd worden om de plaatjes te laten bestaan. En wanneer je op die manier leeft, en steeds op die manier je energie gebruikt, dwing je anderen ook om in de stramienen te blijven geloven die bedacht zijn. En niet in het onvoorwaardelijk kunnen zijn en doen. Ieder op zijn eigen wijze. 

Spelend wijs

Wanneer teveel mensen op een dergelijke manier leven, gaat dat ten koste van ons welzijn. Omdat we, wanneer we geen energie opleveren en onze capaciteit niet aanspreken, energie nodig hebben van anderen. In de vorm van materie, tijd en geld. En dat zorgt ervoor dat alles en iedereen onder druk blijft staan. Deze tijd zet onze manier van leven in een ander daglicht. Deze tijd is de kans om je leven eens nader te beschouwen en eens te experimenteren met andere keuzes. In deze tijd kan je spelen met andere mogelijkheden. Omdat alles nu zo op zijn kop staat, kan je ervaren waaraan je je houvast ontleent. En wanneer je dit bewust ervaart en ziet als kans om het anders te doen, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol vrijheid en onafhankelijkheid. 

Niet wat je denkt

Het is namelijk zo dat je jezelf kan bevrijden van alles plaatjes, kaders, stramienen, of waar je dan ook je bestaan aan ontleent. Omdat nu zoveel dingen op losse schroeven staan, is het makkelijker om jezelf toe te staan meer ruimte in te nemen. Meer tijd te nemen voor jezelf en alles wat je doet. En eens te ervaren van welke zaken je wel en geen energie krijgt. Wat je wel en niet mist. We zijn zo bezig met het in stand houden van allerhande zaken, dat we vergeten te doen wat we het allerliefste doen en allerbeste kunnen. En dat is onszelf zijn. En doen wat het meest voor de hand ligt. Namelijk alles waar ons hart van opengaat. Onvoorwaardelijk en zonder schroom. Want dat is wat binnen onze mogelijkheden ligt. En waar we energie van krijgen. En die energie is nodig om onszelf te laten zien zoals we zijn. Daarmee kunnen we anderen aansteken hetzelfde te doen. Dat levert een boel energie op!

Aanstekelijk enthousiasme

Op zoek naar meer autonomie, verbondenheid, energie? Tijd en zin om het anders te gaan doen, maar kun je wel wat inzicht, inspiratie of support gebruiken? Informeer dan naar de mogelijkheden.