Slapen hoort bij het leven. Zonder slaap ben je niks waard. Tijdens je slaap droom je van alles. Niet dat je je er veel van herinnert, maar dat geeft niks. In je
dromen doe jij dingen die je graag in je leven zou willen toepassen. Of dat nu het oplossen van conflicten is, of meer de vrije wereld kiezen.

Lekker slapen, lekker kiezen

In je dromen ervaar je hoe dat uitpakt. En deze ervaringen sla je in je lijf op. Het werkt als een geheugen. Het belang hiervan is dat je je iedere keer dat je lekker slaapt weer herinnert wat je moet en wil doen in dit leven. En overdag helpt het je om steeds de keuzes te maken die je het dichts bij jezelf brengen. Slaap je slecht, of te weinig dan raak je steeds verder bij jezelf vandaan met alle gevolgen van dien. Denk aan depressie bijvoorbeeld.

slaap werk dromen

Slaapkracht

Slapen is dus net zo belangrijk als eten. Je hebt het nodig om je staande te houden en te weten wat je te doen staat onder elke omstandigheid. Hoe meer je bij je eigen slaappatroon blijft des te beter je kan functioneren en je staande kunt houden in de wereld. Je slaappatroon is uniek. Iedereen gedijt het beste bij zijn eigen ritme. Laat je dus niet vertellen wat de regels zijn, maar luister naar je lichaam. Dan weet je precies wanneer je wat nodig hebt. Zowel overdag als ‘s nachts. En onderschat het belang van slapen nooit. Het is een bron voor een succesvol en gelukkig leven.

Contact

Leren luisteren naar je lichaam, hoe gaat dat ook alweer? Je raakt dat makkelijk kwijt in de waan van de dag. Meer weten over hoe je dat anders kan doen? Alles voor een gesmeerd leven.