Stop met zoeken

Je hebt een leven een leven vol mensen en vol kansen. Maar zonder idee wie je bent en wat je betekenen kan, is het lastig om hiermee uit de voeten te kunnen. Niet omdat je niet wil leven, mensen om je heen wil en kansen wil pakken, maar omdat je niet weet hoe je de beste versie van jezelf geven kan zonder te moeten wachten op erkenning of toestemming. En dit is een probleem in deze tijd. Een serieus probleem. Omdat niet veel mensen doen wat ze het liefste willen en beste kunnen, maar doen wat ze de meeste erkenning, aandacht of middelen geeft om te leven zoals het bedoeld lijkt. In luxe. Op welk gebied dan ook. Of het nu gaat om zeeën van tijd, bergen geld of pracht en praal, een boel kennis, een groot netwerk, een sliert kinderen, een perfect uiterlijk, of noem het maar. En dit is niet wat geeft waar iedereen naar op zoek is, namelijk liefde en ruimte om er te mogen zijn en ertoe te doen. Onvoorwaardelijk. 

(Over-)leven

In deze tijd, waarin een hoop mensen bang zijn, is de druk om te mogen zijn en doen zoals je bent groot. Je hebt je leven niet voor jezelf, maar voor een geheel van normen en waarden, principes, verhalen en meer bedachte ideeën die niet onderstrepen wat iemand in zijn of haar mars heeft, maar bevestigen dat een leven niets waard is zonder toekomst. Dit betekent niet dat de toekomst van belang is, maar het investeren in zaken die voor een veilige en vredige toekomst moeten zorgen. Eentje die vrij is van angst en verdriet. Dit gaat niet over leven, maar over het ontkennen van leven. Huh, denk je misschien, waar slaat dat op? Maar daar bedoel ik mee dat wanneer je wat je nu doet gericht is op het ontwijken, ontkennen, ontlopen, ontmoedigen van ervaringen die pijn kunnen doen, of verdriet opleveren, je beweert dat leven niet is wat het moet zijn. Namelijk een serie ervaringen van mooie en minder leuke situaties. Van ups en downs. Van donkere wolken en zonneschijn. Dit heet beweging. En deze beweging is er niet om het bestaan van mensen te ondermijnen, maar om het bestaan van mensen te bekrachtigen. Mensen sterker te maken om ze meer te helpen geven wat ze diep van binnen als de beste geven kunnen. Onvoorwaardelijk. 

Zo kan het ook

En dit levert energie op. Heel, maar dan ook heel, veel energie. En deze energie zorgt voor een welzijn van een hogere orde dan je nu kent, maar wel weet dat dit zo is en zijn kan. En dat vermijden we met onze hedendaagse levensstijl. Waardoor we voelen dat er iets ontbreekt, iets wezenlijks mist in ons leven. Wat maakt dat we op zoek zijn naar ervaringen, mensen en kansen die ons lijken te geven wat ontbreekt. Om telkens weer te voelen dat het niet is waarnaar we ten diepste op zoek zijn. En dit is niet omdat we dit niet kunnen ervaren en dat het niet mogelijk is, maar energie steken in een zoektocht naar erkenning is feitelijk zeggen dat je nu niet volledig en oké bent, maar heel moet worden. Met behulp van wat dan ook. 

Energie geven

Wanneer je dit zien kan, en kan accepteren en aanvaarden dat jij, het leven en alles en iedereen precies zo is als het zijn moet, kan je ontdekken wat je te geven hebt. Wat jij in huis hebt om een verschil te kunnen maken. Om te ervaren, steeds weer, hoeveel meer dit is dan je denkt. En voelt hoeveel energie dit geeft. Waardoor je meer en meer wil geven van wat jij geven kan. Op deze manier neem je de ruimte in die er voor jou is. Altijd en overal. Dat is fantastisch, omdat je je hierdoor veel vrijer en sterker voelt dan wanneer je steeds twijfelt aan je bestaan en bestaansrecht, en van daaruit zoekt naar erkenning hiervoor.

Wil je hier meer over weten en wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op. Het is altijd een goed idee om eens van gedachten te wisselen en met een ander perspectief naar je leven, relaties en zaken te kijken. Om te ervaren dat je kan kiezen voor wie je bent en zijn kan. Daar gaat het om.