TO BE, OR NOT TO BE

Je hebt in je leven een hoop mensen om je heen. En deze mensen helpen je ervaren wie je wél en wie je níet bent. Dit is ook de bedoeling, omdat je daar je leven voor hebt. Je hebt een leven om te ontdekken wie je werkelijk bent en wie je zijn kan. Omdat je hierdoor van waarde bent. Niet doet wat je denkt te moeten doen omdat dit nu eenmaal zo hoort, of afgesproken is. Bewust dan wel onbewust. 

Zoekend

Je hebt een boel capaciteit in huis en wanneer je die niet kan ontdekken en ervaren, frustreert dat. Je hebt jezelf te geven in de dingen die je doet, of laat. En wanneer je dit niet doet of doen kan, ga je op zoek naar zaken die jou moeten geven wat je mist in je leven. Of de pijn die dit doet te dempen. Dat klinkt treurig, maar zo is het. Mensen willen zo graag meedoen en zo graag van waarde zijn, dat je schikken naar de norm een afwijzing betekent van die delen die het licht willen zien, maar onder de pet gehouden worden. Uit angst dat het niet genoeg is, of niet van waarde is. Er is geen enkel mens die zich voluit durft te geven zónder bang te zijn voor afwijzing. Dit is nu eenmaal ons lot. 

Stap

Je hebt deze angst nodig om jezelf de ruimte te kunnen geven een stap te zetten. En die stap kan meer richting de norm zijn, of meer richting je eigen hart. Het één levert je stress en frustratie op, omdat je constant moet blijven geven om bevestiging of erkenning te krijgen, in het andere geval geeft het je rust en vrede, omdat je continue ontdekt dat de pijn die je soms ervaart nodig is om nieuwe ruimte te ontdekken. Nieuwe ruimte die er voor jou is om meer en méér jezelf te kunnen zijn. En steeds minder bang te zijn dat je niet goed genoeg bent in de ogen van anderen. Omdat je ervaart hoeveel meer deze weg je geeft. Hoeveel mooier je werk en relaties worden. En dat je niet meer hoeft te geven om te krijgen, maar wil geven om te bewegen. Je wil nieuwe ervaringen in plaats van continue in zelfde kringetjes te blijven draaien. Om steeds weer te krijgen wat je voor ogen hebt. 

Te winnen

Het is veel meer waard te kunnen ontdekken wat er nog meer is, dan om constant te moeten zorgen dat je niet kwijtraakt of verliest. Dat heet leven. En dit is nu eenmaal de bedoeling. Je hebt een leven en dat leven geeft je continue wat je nodig hebt om meer te ontdekken, zien en ervaren van wie je bent en waartoe je in staat bent. Ongeacht wat anderen hiervan vinden. En dit is niet om lekker egocentrisch bezig te kunnen zijn. Schijt te hebben aan de rest. Dit is juist een manier van leven die anderen juist aanspreekt in hun kracht. Waardoor anderen ook moeten zien wie ze wel en niet zijn. Zodat ze willen kiezen voor zichzelf, omdat dit nu eenmaal alles geeft waarnaar je op zoek bent. 

Waardevol

Door elkaar te blijven voorspiegelen wat zogenaamd de norm is, houd je elkaar klein. Omdat je als mens dan niet geeft wat je kan geven, maar moet geven om ertoe te doen en er te kunnen zijn. Maar je bént al op deze wereld, dus je dóét er al toe. Nu alleen nog ontdekken, ervaren en zien wat jouw eigen en unieke manier van zijn en doen is. Zodat je het verschil kan maken, en de wereld mooier maakt met jouw gaven. Dit is wie je zijn kan. En dit is voor iedereen weggelegd, en dat is nu eenmaal zo. 

#lef #levenslust #levenskunst #returnonenergy #persoonlijkleiderschap #samendewereldmooiermaken