Try before you die

Gebaande paden

Heel bewust heb ik de keuze gemaakt. Alweer heel wat jaren terug. Op een moment dat ik kon blijven herhalen wat ik al wist en ervaren had. Door te blijven werken en te doen wat iemand anders belangrijk vindt. Zonder te weten wat de drijfveer van diegene is. Door te blijven geven in relaties wat lijkt te horen om vriendschappen te hebben. En houden. Door te zien wat ik al gezien had, vroeg ik me af wat dit voor een waarde heeft. Waarom blijf je doen wat je denkt te moeten doen en je niet voelt, of ervaart, dat het verschil maakt? Uit angst voor verlies of tekort was mijn conclusie. Beter te houden wat je hebt dan niet te weten wat je krijgt. Ik hoopte dat het anders zou kunnen. Voor mezelf én voor anderen. Jezelf en anderen een rad voor ogen draaien om inkomen veilig te stellen, om vriendschappen te houden, een relatie te hebben, een leven te hebben, dat kan toch niet een doel op zich zijn? Iets wat jou waarde moet geven door anderen te laten zien dat je waardevol bent? In mijn ogen gebruik je dan je werk, relaties, middelen om jezelf te bevestigen. Niet zozeer om anderen te helpen geven wie ze mogen zijn, en wat ze doen kunnen om een verschil te maken…

Leiderschap

De stap die ik besloot te zetten, was een stap naar mezelf toe. Omdat ik erin geloofde dat je door je eigen leven te leiden, en te doen en laten op je eigen en unieke manier, meer kracht en energie ervaart. Maar ja, wat houdt dat dan in? En hoe doe je dat? Met kleine stapjes ben ik gaan experimenteren. Iets wat ik anders wilde doen, en waar ik het risico op mislukking of verlies durfde te dragen, meer gaan doen op een manier die ik kón geven in plaats van móést geven. Heel bewust. Doodeng vaak. Maar werkelijk níéts waar ik bang voor was (in de goot belanden, mijn relatie in rook zien opgaan, vrienden verliezen, ziek worden,…), gebeurde door trouwer te zijn aan mezelf. Integendeel! En daardoor durfde ik dit pad te blijven bewandelen. 
Mensen zien en weten niet wat ik doe en waarom. Dat maakt mij ook niet uit. Wat me wél uitmaakt, is dat mensen denken dat ik geluk heb, of dat ik maar wat doe, of de luxe heb om het zo te doen, of wat voor een ander idee dan ook. Dit is niet zo!!! Ik leef mijn eigen leven op mijn manier. Niet om lekker asociaal te profiteren en me niet druk te hoeven maken over de wereld. Integendeel! Het is mij na jaren van experimenteren méér dan duidelijk dat je als mens veel meer te doen hebt, dan een leven van iets of iemand anders te leiden. En hoe je dit doet. Zonder moeite. En dat dit je een hele hoop oplevert. Denk aan: meer energie, minder twijfel en angsten, meer mensen die je helpen zien dat je verschil maakt, meer levensvreugde, meer kwaliteit van leven in alle opzichten. En het mooie is dat dit niet ten koste gaat van energie van anderen/ anders.

Waardevol

Je leven kunnen geven aan iets waar je verschil mee maakt en impact creëert, is zoveel meer van waarde dan je blijven vasthouden aan wat je al weet en kent. Omdat het je van waarde lijkt te geven. Als je gelooft dat je meer in huis hebt dan je op dit moment laat zien, heb je gelijk. Jezelf ruimte geven om je leven te leiden op de manier die op jouw lijf geschreven is, helpt je ervaren wie je in de kern bent en zijn kan. Dat maakt een wereld van verschil. Dat is van grote waarde. Voor jou, maar ook voor alles en iedereen om je heen. Als je niet bang zou hoeven zijn voor de consequenties, wat zou jij dan veranderen of anders doen in jouw leven? Ik kan jou niet vertellen wat jij doen moet en op welke manier, maar ik kan jou wel een ander perspectief geven om naar je eigen leven te kijken. Om te ervaren wie jij als de beste zijn en doen kan op je eigen en unieke manier. Zonder schroom, twijfel, angst, maar vol vertrouwen. Ga er maar aanstaan!

#lef #levenslust #levenskunst #returnonenergy #persoonlijkleiderschap #gevenomtebewegen #wereldvanverschil