Van frustratie naar creatie

authentiek leiderschap

Je weet hoe belangrijk het voor je is om jezelf te kunnen laten zien. En dat is ook de bedoeling. En je kan jezelf iets geven wat je hiervoor nodig hebt. Namelijk ruimte. Die ruimte is nodig om te ervaren dat je er mag zijn en ertoe doet. En dit is iets wat jou zal interesseren, omdat je denkt dat je eerst moet doen om te mogen zijn. En dit is een misverstand. Er is geen beweging nodig om te zijn wie je bent. Er is geen voorwaarde nodig om te mogen doen wat je doen moet. Maar er is wel ruimte nodig om jezelf te kunnen ervaren in wat je doet en laat. 

Ruimte gezocht

En dit is wat veel mensen ontbeert. Dit is wat veel mensen frustreert. Omdat er nauwelijks ruimte is. Nauwelijks een eind aan de oneindige stroom van voorwaarden. Dat zorgt voor frustratie. In alle soorten en maten. En wanneer je gefrustreerd bent, omdat je niet kan zijn en doen wie je bent, ga je dingen doen die ervoor moeten zorgen dat je deze frustratie kwijtraakt. Of omzet in iets dat je helpt te voelen dat het oke is. Maar als je wat je inzet om frustratie kwijt te raken gaat verwarren met de remedie om jezelf te kunnen zijn en te doen wie jij bent, maak je je afhankelijk van zaken. En dat maakt kwetsbaar. Heel kwetsbaar. Want wanneer de druk toeneemt en er minder ruimte ervaren wordt, zal je meer en meer energie steken in voorwaarden. Waardoor je verder van jezelf verwijderd raakt. Maar ook minder, of geen energie oplevert. En juist daar voel je je sterker en beter door.

Wie support scoort

Energie opleveren is te allen tijde mogelijk. Wanneer je jezelf toestaat de ruimte te nemen die je nodig hebt om te kunnen zijn wie je bent. Omdat je dan vanzelf gaat doen wat je doen moet. Onvoorwaardelijk. Mensen zijn er niet om energie te verspillen, maar om energie te geven. En niet zomaar wat, maar een heleboel. Daarom is het belangrijk om je hier bewust van te zijn. Omdat we elkaar nodig hebben om energie te kunnen gaan geven. We hebben mensen nodig die ons steunen en supporten. En we hebben mensen nodig aan wie we kunnen leren en ervaren wat we in onze mars hebben. Om volop te kunnen geven wat we in huis hebben. En wanneer je op deze manier in het leven durft te staan, en het leven je durft te laten geven wat je nodig hebt, in de vorm van mensen en kansen, dan zul je je leven ten volste leven en genieten. En van ongekende waarde zijn en verschil maken. Dat maakt je leven, je mooiste leven ooit!

Meer weten?

Ik hoor je graag.