Van overleven naar levenslust

Waardevol

Je hebt een leven. En niet zomaar een leven. Een leven dat jou geeft wat jij nodig hebt. Omdat jij mag groeien en leren zien wie jij bent en wie je zijn kan. En waarmee jij een verschil kan maken. Je ziet en ervaart dit nu niet. Niet omdat je níet in staat bent om jezelf te zijn, je beste versie te laten zien en daarmee iets te bewerkstelligen van formaat, maar omdat je gelooft in zaken die jou moeten doen geloven dat je pas iets betekenen kan wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit is een heel groot misverstand! Een misverstand dat leidt tot een hoop misverstanden in de wereld, en die een hoop leed veroorzaken in allerlei vormen en maten. En dit is waarom ik schrijf. Over jou, jouw capaciteit, jouw leven en jouw kansen om verschil te gaan maken. Dit doe ik níet omdat ik mezelf in de picture wil zetten. Omdat ik wil dat mensen mij gaan zien. Ik wil dat iedereen zichzelf gaat zien! En de grote waarde die je leveren kan wanneer je jezelf bent. Jezelf durft te geven in alles wat je doet en laat. En waarom? Omdat dit energie oplevert. Heel veel energie! 

Onvoorwaardelijk jezelf zijn

Deze energie is er niet wanneer je jezelf overlevert aan de grillen en grollen van verhalen die we elkaar vertellen. En die we blijven herhalen omdat we dan denken dat we een leven kunnen creëren dat ons geeft wat we nodig hebben. Maar daarmee ontken je je eigen kracht. Zie je niet dat juist wanneer je jezelf bent, de ruimte voelt om op je eigen en unieke manier je leven te leiden en van daaruit je beste versie geven gaat, een ervaring oplevert die niets of niemand je geven kan. Of geven gaat. Omdat jij zelf de verantwoordelijkheid hebt voor jouw leven. Je kan jezelf de ruimte geven die je nodig hebt om een verschil te maken. Dat is het allermooiste wat je jezelf kan geven. En wat een positief effect zal hebben op je naasten, je omgeving en zelfs de wereld. Want de energie die jij níet oplevert, wanneer je blijft doen wat je deed en wat iedereen doet, kóst energie. Omdat níet jezelf zijn moeite kost, en frustratie oplevert van een orde die alles en iedereen tekort doet. 

Return on energy

Dus wil je jouw leven veranderen omdat je je lekkerder wil voelen, sterker, energieker, liefdevoller, waardevoller, en onvoorwaardelijk jezelf zou willen zijn, geef jezelf dan de ruimte die je nodig hebt. Dan geef je alles en iedereen wat zij nodig hebben, om zich ook zo te kunnen voelen. En dat is simpel, omdat je het al kan. Tegelijk lastig, omdat (bijna) niemand dit doet. Waardoor het lijkt alsof het niet de bedoeling is. Maar wat juist niet de bedoeling is, is dat jij je niet oké voelt, dat jij geen zelfvertrouwen hebt, dat jij je afvraagt of jij, of je leven, wel betekenis heeft, dat jij geen liefde ervaart. En dat is wat je zien mag! Want juist jezelf zijn geeft je alles wat je nodig hebt. En niks of niemand anders.

Deze weg

Wil jij ontdekken en ervaren wie je werkelijk bent, in plaats van wie je denkt te moeten zijn? Wat dit betekent voor jouw kwaliteit van doen en laten? Dan is het een goed idee om met mij in gesprek te komen. Ik kan je helpen met het inslaan van een andere weg, op die weg te blijven en hier de vruchten van te plukken. Het start met een vrijblijvende en gratis intake. Om te kijken of je hier de stoute schoenen voor wil aantrekken, met mij in zee wil, te kiezen voor de route die jou het meest aanspreekt. Met als doel zichtbaar te maken wie je bent, wie je denkt te zijn en wat je doen wil/kan in je leven. Om hier vervolgens pal voor te gaan staan!