Verschil maken doe je zo

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om iets neer te zetten dat het waard is om voor geleefd te hebben. Dat klinkt groots, maar alles wat jou laat voelen dat het bijzonder is, is het waard om voor te leven. En wat iets het waard maakt om voor te leven, realiseer je je als volgt: je voegt iets toe aan iets doodgewoons door jezelf te zijn en blijven, zónder je te laten afleiden door zaken die je doen geloven dat je niet oké bent zoals je bent, en dat je nog van alles moet doen of laten om het wel waard te zijn. Wanneer je iets doet waar je hart van opengaat, je niet met jezelf bezig bent maar met hetgeen je aan het doen bent, gaat het precies zoals het de bedoeling is. Omdat het op jouw lijf geschreven is.

Je bent oké

Je hebt namelijk een boel in huis om jezelf te laten zien. In je contacten, in je werk en in alles wat je doet. En dat is heel bijzonder. Want je bent veel te vaak bezig met of je wel oké bent. Maar wanneer je erop vertrouwt dat je oké bent, altijd en overal, doe je de dingen zoals je ze wil doen. Zoals alleen jij ze kan doen. Dat is mooi. Dan is wat jij voortbrengt met al jouw aandacht ontstaan ten gunste van het resultaat. En is het resultaat niet bedoeld ten gunste van jou. Dat is een groot, heel groot verschil, omdat je niet bezig bent met energie geven aan iets, maar energie creëren met iets. Dat is wat we bijna niet meer kennen, omdat we beoordeeld en veroordeeld worden op basis van onze resultaten. En dat is jammer. Want dan besta je omwille van wat anderen van je verwachten en willen zien, en niet op basis van wat je zou kunnen opleveren. En dat is heel triest wanneer je je bedenkt dat we op die manier zo weinig van onszelf kunnen laten zien. En er op die manier heel veel potentie verloren gaat, omdat we niet meer weten wat we nog meer in huis hebben, in onze mars om een verschil te maken. 

Doe wat je wil doen

We zijn te erg gefocust op ons bestaan ten opzichte van anderen, en niet meer ten gunste van ons potentieel. Willen we de wereld veranderen en mooier maken, is dat laatste een must. Dan moeten we ons weer gaan realiseren dat we een hoop capaciteit hebben om een verschil te maken. Alles om de wereld mooier te maken dan toen we er kwamen. En dat levert een hoop liefde, wijsheid en energie op. Nu meer dan nodig om de huidige staat van de wereld een beetje te kalmeren en op te kalefateren.

Sparren? Support? Zelf ervaren?