Voor je neus, of bij de neus

Je eigen weg ligt voor je neus

Makkelijker meer

Je bent niet zomaar op de wereld. Je mag je eigen leven veel meer zien als een gift om te ontdekken en ervaren wie je zijn kan en doen mag, op een manier die op je lijf geschreven is. Als je ontdekt wie je zijn kan, en hoe je dit doen kan, wil je niet meer op een manier leven die anderen je voorschrijven. En dit is bijzonder omdat het nu heel makkelijk lijkt, je vast te houden aan bestaande normen en waarden die je lijken te geven wat nodig is voor een leven van waarde. Maar niets is minder waar! 
Jezelf kunnen geven, op je eigen unieke manier, en dan ontdekken hoeveel meer je in huis hebt, geeft je een waardevolle ervaring. Waardoor je van waarde geeft. Van méérwaarde zelfs. En dat lukt je niet als je je blijft vasthouden aan geschreven en ongeschreven regels die tussen jou en anderen bestaan. Dit zijn voorwaarden die alleen voorwaardelijk geven en nemen. Zonder te waarderen wie iemand in de kern is en zijn kan. Dit voelt schraal. 

Eigenwaarde geeft meer

Een leven is bedoeld je eigen waarde te ervaren. En omdat je van waarde bént, is het zo belangrijk dit ook als zodanig te kunnen ervaren. Niemand weet wat jij in huis hebt tót je het durft te geven op een onvoorwaardelijke manier. En dit is spannend, maar je mag erop vertrouwen dat juist niet gebeurt waar je bang voor bent. Dat helpt je om door te gaan en steeds weer een stap trouwer te worden aan je eigen en unieke mens-zijn. Je leven geeft je exact de dingen die je nodig hebt om jezelf te kunnen geven en ervaren. Op een manier die je niet geleerd hebt maar van nature geven kan. 
Dit is veel krachtiger dan jezelf geven op een manier die je móét geven om te krijgen, in welke vorm dan ook. Je wil niet anders meer als je dit vaker als zodanig ervaren hebt. Je durft dan steeds meer op je eigen leven, en je eigen manier van zijn en doen, te vertrouwen. Dat is goud waard. Het sterkt je en motiveert je het beste van jezelf te geven, en anders níét. Dit geeft energie en neemt van niemand anders energie. Waardoor anderen ook kunnen geven wie ze zijn en niet zijn móéten. 

Waarde creëren

De relatie tussen jou en anderen of anders, is op deze manier veel meer in balans, en is veel meer van waarde dan wanneer je je laat zien zoals je denkt te moeten geven. In dat geval néém je in wezen omdat je via de ander, of wat van waarde lijkt, wil krijgen wat je nodig denkt te hebben. Je vraagt van een ander om te mogen zijn en doen. Maar dit is niet de verantwoordelijkheid van de ander. Je mág er al zijn en doen op een eigen en unieke manier. Maar wanneer je je blijft verhouden tot ideeën in plaats van hierop te durven vertrouwen, bevestig je slechts dat je pas van waarde bent als je doet wat van waarde lijkt. Hiermee doe je jezelf en anderen tekort. Veel meer dan je denkt. 

Wijs op weg

Omdat ik zoveel ervaren heb en heb gestoeid met deze manier van zijn en doen, weet ik dat het zo is. Ik kan zien waar je wel en niet jezelf bent. En uitleggen waarom je niet ervaart wat je wel graag wil ervaren. Voor mij is het zoveel waard dat ik dit ook graag anderen wil leren zien en ervaren. De reden waarom, is omdat het de wereld echt heel veel mooier en interessanter maakt wanneer mensen capaciteit gaan zien en ervaren die van hogere kwaliteit is dan wat ze ooit hebben ervaren. En dit is ook wat de wereld nu nodig heeft. Er is geen verdeeldheid en angst voor tekort nodig. Iedereen kan tot zijn of haar recht komen, maar je moet weten hoe je dit zelf voor elkaar kan krijgen. Zonder moeite. 

Dus kom vooral bij mij als je dit graag wil ervaren. Is het niet wat je zoekt, dan hoef je bij mij niet te betalen. Want alleen blij van iets worden, heeft voor mij geen waarde. En zo simpel kan het zijn.