Zichtbaar. Onweerstaanbaar. Onvoorwaardelijk. Zichtbaar.

Je wil van waarde zijn. Iedereen. Maar je ervaart dat niet altijd. Dat is lastig. Pijnlijk soms. Of frustrerend. Je doet zo je best. En je wil zo graag. Maar ja, als niemand het ziet, wat voor nut heeft het dan? Misschien moet je het nog beter doen. Of mooier. Nog harder werken. Of slimmer. Je mooiste, beste, slimste, liefste, gulste kant tonen. Energie stoppen op al die fronten om bewust(er) te worden hoe je zijn en worden kan. Als je er maar in investeert. Of je kan je er tegen afzetten. Je kritisch opstellen. Anderen laten zien en voelen dat je beter bent dan zij. Je verschuilen achter je jeugd, je helden, je relatie, je kinderen, je uiterlijk, je kennis, je bezit. Dit kost ook energie. Net als hard je best doen. 

Gareel

Als je denkt dat je eerst iets moet zijn, kunnen, hebben, of bewijzen om gezien te worden, stel je iedere keer jezelf ter discussie. Of je er wel zijn mag. Ben je iedere keer druk jezelf te verhouden tot anderen. Aan het vergelijken, beoordelen en veroordelen. Energievretend. En het maakt kwetsbaar en afhankelijk. Omdat alles voorwaardelijk is. En we doen het allemaal. Ten koste van onszelf en ten koste van anderen. Omdat we linksom, of rechtsom, de meetlat blijven bevestigen. 

Genereus

Als je kan aanvaarden wie je bent en wat je in huis hebt, onvoorwaardelijk, houd je energie over. Ervaar je ruimte. Ruimte om te zijn en doen op je hele eigen en unieke wijze. Zo maak je verschil en lever je energie op. En energie is aanstekelijk. Aantrekkelijk. Onweerstaanbaar. Zo word je zichtbaar voor de mensen die het verschil zien en op waarde weten te schatten. Omdat ze toegevoegde waarde zien. Iets wat je nooit kan laten zien wanneer je bezig bent met je druk maken over het feit of je wel gezien wordt en van waarde bent. Je constant probeert te verhouden tot anderen. Of staande te houden ten opzichte van anderen.

In beeld

Logisch? Ja. Simpel? Nee. Niet altijd. Vaak niet. Omdat grofweg iedereen leeft vanuit de veronderstelling dat je er pas mag zijn en ertoe doet wanneer je aan voorwaarden voldoet. Voorwaarden die (ooit) bedacht zijn en steeds weer bevestigd worden. In alle communicatie. We worden voortdurend getriggerd. Uitgedaagd. En we reageren daarop. Het is een constant proces van actie en reactie. Een samenspel van lichaam en geest. Waarmee we ons leven proberen te beheersen. Grip te krijgen en te houden. En we denken dat we door te investeren in ons lichaam en in onze geest, de oplossingen kunnen vinden. Maar dat zal niet gebeuren. Nooit. Omdat het de oorzaak is van alle twijfel. Aan ons bestaansrecht. Aan wie we zijn. Of we ertoe doen, er mogen zijn. 

Lef om te leven

Wat helpt, is te luisteren naar wat je hart wil. Niet je hoofd. Te doen wat je leuk vindt, waar je zin in hebt, waar je energie van krijgt. In het begin is dat heel lastig. Omdat je tegen alle voorwaarden aanloopt waarin je bent gaan geloven en waar je je bestaan aan hebt opgehangen. Als je met de voor jou kleinst mogelijke, grote stap durft los te laten waaraan je je vasthoudt, om trouwer te kunnen zijn aan jezelf, ontdek je met iedere stap dat niet gebeurt waar je steeds bang voor was. Op deze manier durf je steeds meer. Wil je automatisch verder omdat het naar meer smaakt. Waarom? Je voelt ruimte en ervaart meer kracht. Je durft steeds beter te vertrouwen op datgene wat jij als beste weet en kan. En niemand anders. Zo ga jij verschil maken. Omdat je niet laat zien waarvan je denkt dat anderen het willen zien, maar laat zien wie jij bent en waar jij voor staat. Als een huis. 

Rotsvast jezelf

En dit is waar ik je bij kan helpen. Ik kan je inzicht geven in je mogelijkheden. Mogelijkheden om te kunnen zijn en doen wie jij bent. Altijd en overal. Waar en wanneer dan ook. Omdat ik je een vrij en onafhankelijk leven gun. Net als ieder ander mens. Om zo samen de wereld mooier te maken. Meer weten? Contact me!