communicatie advies ontwerp medium Editha Gerdingh

Communicatie van binnen naar buiten

Je hebt je leven om jezelf te kunnen verwezenlijken. Dat is zo mooi aan het leven. Omdat je zichtbaar kan maken wie je bent en wat je doet, maar ook wie je zijn kan voor anderen. En daarom is het belangrijk dat je weet wie je wél en wie je níet bent. Want je output is anders wanneer je niet jezelf bent, maar jezelf laat zien zoals je denkt te moeten zijn om een verschil te kunnen maken. Aan een intentie ligt het niet. Wel aan je vertrouwen in jezelf en je leven. Omdat je dan ziet, ontdekt en ervaart wat het betekent om jezelf te zijn, en wat het leven je biedt om een verschil te maken. 

Opmerkelijk jezelf

Jezelf zijn, is namelijk een voorwaarde om verschil te maken. Je bent uniek en je hebt een hele eigen wijze van zijn en doen. En dat maakt dat jouw werk anders is dan dat van anderen. Een open deur, denk je. Misschien. Maar maak je gebruik van deze open deur, en ervaar je ook dat je je eigen en unieke plek in de wereld hebt en mag innemen? De kans dat je dit met ja beantwoordt, is klein. Niet omdat ik het zo goed weet, maar mijn ervaring met ondernemers die hun passie volgen, is dat ze zich willen manifesteren zoals hun voorbeelden dat kunnen doen en betekenen. Dit geeft niet, en kan soms tot aardig succes leiden, maar je diensten en producten worden niet zoals ze onvoorwaardelijk zijn kunnen. Omdat je je focus niet legt op je eigen verhaal, maar op de resultaten die moeten bepalen of je bestaansrecht hebt of niet. Dan heb je altijd anderen nodig om te krijgen wie je denkt te moeten zijn. En om te kunnen doen wat je doen wil. Maar dit is niet zo. Je doet jezelf en wat je in huis hebt aardig tekort op deze manier. En daarmee anderen. 

Toonaangevend 

Niemand weet wat jij bieden kan, en op welke manier, als je je niet zonder schroom voluit laat zien. En dat is spannend. Dat geef ik direct toe. Maar jezelf continue moeten verhouden tot je buitenwereld is energie vretend en niet succes verzekerd, waar kunnen staan voor wie je bent en wat je doet, sterker, vrijer en onafhankelijker maakt. Onvoorwaardelijk. De moeite waard dus om voor te kiezen. Nu is het lastig om voluit te zien, en laten zien, wie je bent en wat je betekenen kan. Waarom? Omdat je je gewend bent te vergelijken, beoordelen en veroordelen aan de hand van normen, waarden en principes waarin je bent gaan geloven. En je op deze manier te positioneren. Zo valt of staat je bedrijf of werk in relatie tot iets of iemand anders. Jammer. Voor jou en je omgeving. 

Zichtbaar krachtig

Wat ik hierin betekenen kan, is jouw missie en visie voelbaar en zichtbaar te maken. In woord en beeld. Of je nu genoeg hebt aan een werkdocument om verder zelf handen en voeten aan te geven, een complete website nodig hebt, of een huisstijl en communicatiemiddelen. Ik geef je meer dan je denkt of bedenken kan. Omdat ik werk met engelen die mij hierin supporten. Zodat ik jou van waarde geven kan. Ontdek het zelf.