Zien en gezien willen worden

kleur bekennen jezelf zijn Editha Gerdingh coach communicatieadviseur medium

Je hebt in je leven een hoop kansen en mogelijkheden. Die zijn er om je te helpen ervaren wie je bent en wie je niet bent. Wat je kan, en wie je zijn kunt. En dit is om je te ontplooien als mens. Te ontdekken en ervaren wie je mag zijn om een verschil te kunnen maken. Om impact te kunnen creëren. Helaas is dit niet de manier waarop we naar kansen en mogelijkheden kijken. Niet omdat we dit niet kunnen, maar omdat het niet de bedoeling lijkt. Het ziet er in de wereld meer uit alsof je in staat moet zijn rijk, gelukkig en succesvol te zijn op terreinen die ons als belangrijk voorgespiegeld worden. We laten niet zien wie we zijn, maar wie we denken te moeten zijn. En dat is een heel groot verschil. 

Actie-reactie

Mensen willen niet laten zien wie ze werkelijk zijn omdat ze denken dat dit kwetsbaar maakt. En daarom doen en laten ze dingen die ze willen doen, maar geven ze zichzelf weg om te krijgen wat ze denken nodig te hebben. Zoals bijvoorbeeld aandacht, geld en kennis. Om uiteindelijk uit te stralen wat succesvol lijkt. Dit is verwarrend voor iedereen, omdat je steeds bevestigt hoe het zijn moet in plaats van hoe het zijn kán. Met wat je laat zien, vraag je anderen mensen hetzelfde te doen. En dit is niet bewust zo, maar je geeft een beeld dat met een dito beeld beantwoord moet worden. Anders gaat er iets wankelen. Een vriendschap, een liefde, een baan, of wat dan ook. En dit bevestigt weer dat je je moet laten zien zoals het lijkt te horen. Op deze manier ben je continue aan het overleven en bezig met in stand houden van zaken die lijken te horen en nuttig zijn voor je bestaan en bestaansrecht. 

Zo kan het ook

Je hoeft alleen maar te proberen om eens géén gehoor te geven aan een trigger, opdracht, uitnodiging waar je geen zin in hebt. Dan ontdek je hoe afhankelijk je hiervan geworden bent. Hoe bang, onzeker of twijfelachtig je wordt als je geen gehoor geeft aan je impulsen als reactie op de wereld buiten je. En dit is een hele goede oefening om te ontdekken wat je bent gaan doen om mee te doen met het leven buiten je, en te ervaren wie je zijn kan wanneer je trouwer aan jezelf gaat worden. En dit zal een wereld van verschil betekenen. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Omdat je laat zien wie je bent en niet wie je denkt te moeten zijn. Dit houdt in dat je je niet meer verhoudt tot je omgeving, maar tot jezelf en je leven. Waardoor je zal gaan ervaren hoe mooi het is om te kunnen ontdekken wat het leven je biedt om te zien dat je meer bent dan je denkt. En meer kan dan je denkt. Veel meer. Je wordt zichtbaar op een krachtige manier die past bij jou, en dit geeft alle houvast. Meer dan kennis, geld, of materie je ooit geven kan. En dat is woest aantrekkelijk. 

Sterk de behoefte

Geef jezelf maar de ruimte om te zijn wie je bent en wat je doen wil. Waar je bang voor bent, gebeurt niet. Waardoor je steeds meer gehoor zal durven geven aan je eigen verlangens. En ook steeds meer zal ontvangen om nóg meer van jezelf te kunnen laten zien. En dat is iets wat kleur en inhoud geeft aan je leven zodat je je leven als iets bijzonders gaat ervaren. Als iets dat van waarde is. En dat je zelf ook waardevol bent en het verschil kan maken. En dit is precies datgene waar iedereen naar op zoek is en maar niet vindt. Omdat het niet gaat om van betekenis te zijn, maar om bestaansrecht te hebben, gezien te worden en er te mogen zijn. Hier offeren we een hoop voor waardoor je niet dichterbij je eigen kern komt, maar continue de verhalen, beelden, principes, waarden en normen bevestigt die waar lijken te zijn. En dit verre van zijn. Mensen laten niet zien dat ze zich niet willen geven aan iets, maar laten zien dat ze zich kunnen geven aan de norm. In ruil voor materie, kennis en erkenning. Juist dat maakt kwetsbaar! Omdat de beeldvorming, de verhalen, de normen en waarden, bedacht zijn, en niet zoals het zijn kan, maar zoals het lijkt te moeten zijn.

Leven is geven

Je confirmeren aan iets dat energie vraagt en niet oplevert, je niet geeft zoals je bent, op je eigen en unieke wijze, maar geeft zoals het voorgespiegeld wordt, frustreert. Met emoties die gedrag oproepen waar we nu de symptomen van zien in onze wereld. En dat doet pijn. Bij iedereen. Daarom pleit ik voor een samenleving die gericht is op welzijn van mensen en niet zozeer op welvaart. Welvaart moet geen doel zijn en ten koste gaan van welzijn. Als het welzijn in een land of samenleving hoog is, komt de welvaart vanzelf. Omdat mensen kwalitatief hoogstaand gaan geven. Namelijk het beste van zichzelf. Dat zal een wereld van verschil opleveren. Dit lijkt een utopie, maar is het niet. Wacht alleen niet op de buitenwereld om een stap te zetten. Start zelf met trouwer worden aan jezelf en je leven. Geef niet meer om te krijgen, maar om te bewegen. En pluk de vruchten hiervan op alle fronten! 

Wat ik betekenen wil en kan

Mensen en communicatie boeien me. Van jongs af aan al. De studies communicatiewetenschap en haptonomie hebben me veel inzichten en ervaringen gegeven. Maar wat werkelijk het verschil gemaakt heeft, is de keuze voor een ander pad. Een die gaat over trouwer worden aan jezelf. Deze weg heeft bizar mooie, nieuwe inzichten en ervaringen opgeleverd die je niet, of nooit, ontdekt wanneer je (on-) bewust blijft twijfelen aan je bestaan(-srecht). Wil je in je werk, leven, liefde en relaties meer kwaliteit, energie en betekenis ervaren? Neem dan contact met me op om kennis te maken en van gedachten te wisselen.