Werk je zelf

Zien wie je bent en zijn kan, in plaats van wie je zijn móét, en hoe je daar ruimte voor maakt. Om de waarde van je leven en datgene wat je in huis hebt volop te kunnen ervaren. Als vanzelf, omdat het je natuur is. Dit is de weg die ik je wijzen kan. En ik kan je de support bieden die nodig is om deze weg te (blijven) bewandelen. Tot iedere stap die je op deze weg gezet hebt jou, en wat je in huis hebt, genoeg bekrachtigd heeft. En je niet meer anders kan én wil. Deze weg geeft je niet wat je verwacht maar hoopt. 

Eerst vertrouwen, dan zien

Je bent niet zomaar op de wereld, van jou is er maar één en je hebt een boel capaciteit in huis. Meer dan je denkt. Je bent in staat impact te creëren en het verschil te maken. Dat je dit niet ervaart en ziet, heeft niets te maken met jou en je leven, maar alles met hoe je naar jezelf en je leven kijkt. Jezelf vergelijken, beoordelen en veroordelen, met anderen en wat anderen doen, zegt niets over wie jij in de kern bent en wie jij zijn kan. Met al jouw capaciteit. Nee. Dit zegt alles over wat jij denkt dat van waarde is en wat niet. Omdat dit altijd zo ging en lijkt te gaan. Bij jezelf en anderen.

Ik wil het anders! Maar hoe? 

Wil je (weer) ervaren hoe mooi en bijzonder je bent, jouw leven is en hetgeen is wat je doet? Dan heb je inzicht nodig. Je moet zien wat je doet, denkt te (moeten) doen en wat dit wel en niet oplevert. En waarom dit zo is. Daarnaast mag je zien hoe je het anders kan doen en wat dít je zal gaan opleveren. Wat is hier voor nodig? Een afspraak en een gesprek met mij. Vertel me wat jou blokkeert, frustreert, irriteert, beangstigt, verdrietig of boos maakt, zorgen baart. Wat je anders wil, maar niet weet hoe. Ik geef je mijn perspectief hierop. Niet om te verklaren en voor een nieuw ‘recept’. Maar om je de kansen en mogelijkheden te laten zien die je niet ziet. En daarom ook niet pakken kan. Door te zien hoe je mag ‘kijken’ ga je ze zien. Steeds beter. Steeds vaker. Bij jezelf en om je heen. 

Pak die kans

Kansen en mogelijkheden zien, is nog niet hetzelfde als ze ook daadwerkelijk pakken. Ervaren wat het inhoudt en betekent. Je oplevert. Er is een reden dat je niet ziet wat wel binnen je vermogen ligt. Gebaseerd op niet onvoorwaardelijk durven vertrouwen op jezelf, je kunnen en je leven. Die angst en twijfel heb je (on-)bewust proberen te beheersen en voorkomen. Voor nieuwe ervaringen is het nodig kleine stapjes te experimenteren om te ervaren dat dit je nergens en niets brengt. Dat in vertrouwen blijven, ook al weet je niet wat de uitkomst van een klein experimenteel stapje richting jezelf oplevert, nieuwe waardevolle inzichten geeft. En dat niet alleen! Je ontdekt, ervaart en ziet met ieder stapje méér van jezelf en méér van wat je in huis hebt. Zonder moeite. Ieder klein stapje in de richting van jezelf zal je bekrachtigen. Sterker maken. (En dat terwijl je dacht dat je kwetsbaarder zou worden 😉 Dit maakt alles mooier en leuker. Een belofte! Omdat de kans groot is dat je na het eerste kleine stapje nog niet overtuigd bent (ja, zo werkt die hersenpan nu eenmaal als ie op stoom is), support ik je op jouw eigen te blijven. Door je steeds voelbaar te laten zien wat jouw weg wél is en wat niet. Tot die hersenpan je niet meer van de wijs kan brengen en/ of weet hoe je jouw weg weer kan inslaan als je het spoor even bijster bent. 

Waarom juist mijn inzicht en support?

Je ziet en vindt je eigen weg niet wanneer je je verhoudt tot alles en iedereen om je heen. Door te vergelijken, beoordelen en veroordelen. De kunst is je te verhouden tot je eigen leven. Aangezien ik dit inmiddels in het snotje heb en in de vingers, zie ik de kansen en mogelijkheden die jij nog niet kan zien. En ik weet wat je anders doen kan, en hoe, om dit net als ik te kunnen zien, ervaren en geven. Dan zul je net als ik gaan begrijpen dat dit je leven zin geeft en wat jij doen kan van grote waarde is. Voor jezelf en alles en iedereen om je heen. Zonder twijfel! 

Wil je dit ook? 

Bel me, app me of stuur een mail. Voor meer info en/ of een afspraak.