Mijn missie en visie

Als mens heb je veel meer in huis dan je denkt. Dat je dit niet als zodanig ervaart, heeft niks te maken met wie je bent en zijn kan, maar met de manier waarop je dénkt te moeten zijn en doen. Die is aangeleerd, gekopieerd, overgenomen, voorgespiegeld, opgelegd… Heel vaak (en) onbewust. In vergelijking met de mensen om je heen lijkt het logisch, normaal, erbij te horen. Part of the game. We zijn gaan geloven in voorwaarden. Of je ertoe doet en er mag zijn, hangt af van zaken die van waarde lijken te zijn voor jou en voor anderen. 

Vergelijken, beoordelen, veroordelen

Een heel groot misverstand. Dat je op de wereld bent en een leven hebt, betekent al dat je bestaansrecht hebt. Dus waarom zou je je moeten bewijzen als dit al zo is? Je ontkracht je bestaansrecht door hieraan te twijfelen of ervoor te vechten. Hiermee haal je niet het beste uit jezelf, maar bevestig je de normen en waarden waarin je gelooft. Of je je er nu voor strijdt of tegen afzet. Dat maakt kwetsbaar omdat je continue iets moet laten zien, of geven, voor bevestiging. Dat kost energie. Van jezelf, maar ook van anderen. Omdat je van je omgeving hetzelfde vraagt. 

Ruimte voor groei

Vertrouwen op jezelf en je leven maakt daarentegen sterker. Maar vertrouwen op jezelf of je leven is lastig. Wanneer je van de buitenwereld bijvoorbeeld geen bevestiging lijkt te krijgen. Of tegengewerkt lijkt te worden door iets of iemand. Terwijl juist dit de kansen en mogelijkheden zijn die je zelfvertrouwen helpen groeien. Niet door te vechten of te vluchten, maar door trouw te blijven aan jezelf. Door jezelf ruimte te geven en iets te doen, of laten, wat je kán in plaats van móet. Met gemak. Wat dit oplevert is alles behalve datgene waar je bang voor was. Wat je vertrouwen boost. Waardoor je een volgende stap durft te zetten die je eerder niet kon zetten. Dit heet leven! Op deze manier ontdek, ervaar en zie je hoe waardevol alles is. Hoeveel meer je in huis hebt dan je dacht. En dat dit verschil maakt en de wereld mooier. Om dankbaar voor te zijn.