Zonder wrijving, geen glans

jouw leven lonkt

We zijn niet op de wereld om zomaar iets te doen. We zijn op de wereld om er ons mooiste leven te hebben. En ja, je hebt in het leven genoeg tegenslagen. En die houd je ook. Niet om je een rotleven te bezorgen, maar om je te helpen meer jezelf te worden. Doordat je de juiste uitdagingen krijgt om je ware gezicht te laten zien. Veel mensen vinden de tegenslagen dusdanig lastig dat ze er alles aan doen om ze te omzeilen. Door houvast te zoeken in dingen die hun pijn verzachten of juist pijn proberen te voorkomen. Maar het is een strategie die juist het tegenovergestelde zal opleveren, omdat pijn bedoeld is om te kunnen groeien. En wanneer je het niet op die manier begrijpt, zie je pijn als iets negatiefs. Als iets wat jou naar beneden wil trekken. En dat is jammer, omdat je juist de kans krijgt om iets positiefs te bewerkstelligen. 

Met/zonder

Dus wanneer ik het heb over ‘je mooiste leven’, bedoel ik niet een leven zonder ups and downs, maar een leven dat je voluit durft te leven. Een leven waarin je in alles voelt dat je ertoe doet en mag zijn. Dat is waar het om gaat. Van daaruit leef je een heel ander leven dan wanneer je op zoek blijft gaan naar het perfecte plaatje. Hard moet blijven werken om zoveel mogelijk houvast te hebben en houden. In welke vorm dan ook. Want juist op die manier bevestig je steeds de angst er niet toe te doen en mogen zijn zonder voorwaarden. En dat is lastig. Dat is heel hard werken. Niet dat je daar niet ver mee kan komen, want ook dat kan een hoop moois opleveren. Dat is waar het om gaat. Je moet begrijpen dat je jouw leven juist kan leven op welke manier dan ook. En je niet hoeft te geloven in de voorwaarden voor jouw beste ‘plaatje’ waar je voor leeft. Maar dat je ook zonder plaatje kan leven. Je ook in vertrouwen het leven kan genieten. Elk moment van de dag. Altijd en overal. 

Flow

En dat is een keuze die niet iedereen kan zien. Waar niet iedereen op durft te vertrouwen. Daarom schrijf ik erover. Zodat je je af en toe weer even bewust wordt van het feit dat je altijd een keuze hebt. Dat wanneer je meer voor jouw diepste verlangens gaat, je meer leeft in vertrouwen. En dat is een heel andere manier van leven dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Je zal dan meer en meer ervaren hoe mooi en bijzonder alles eigenlijk is. Wat een boel kansen je hebt om te mogen genieten van de overvloed die er is. Niet aan materie, maar de overvloed aan ervaringen die je vooruit helpen in het leven. En jouw vrijheid in zijn en doen vergroten. Waardoor je meer gemak ervaart en meer energie hebt om toe te komen aan alles waar je blij van wordt. En dat is een groot goed. Want wanneer jij zo kan leven, inspireer je een hoop anderen om hetzelfde te gaan doen. En dat zal een grote impact hebben op alles en iedereen.

Je eigen leven lonkt

Zou jij wel willen weten hoe dit er voor jou concreet uit zou kunnen zien? Dan help ik je hier graag bij. Zou je het in jouw leven (werk, relaties) weleens anders willen, maar weet je niet zo goed hoe? Leg je vraag dan eens vrijblijvend bij mij neer. Voor een ander perspectief.
[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]