Zoveel meer te zien & ervaren

Verschil maken

Je bent in staat om iets neer te zetten dat impact heeft en verschil maakt. Je kan een leven leiden dat recht doet aan wie jij diep van binnen bent. Jou laat zien hoe bijzonder je bent en wat je doet. Niet omdat je dit nu al niet kan zijn en doen. Je ervaart het alleen niet wanneer je vast zit in overtuigingen die bepalen wat waardevol is en wat niet. En deze overtuigingen zijn zó alledaags, dat je ze niet ziet of herkent als zodanig. En dat is precies het euvel van deze tijd. We geven onszelf niet meer wat we nodig hebben om de beste versie van onszelf te kunnen geven in ons doen en laten. En dat is waar we onszelf door verliezen en bang worden. Gaan twijfelen, of verlangens koesteren die ons niet geven wat we nodig hebben, maar ons geven wat de scherpe randjes verzacht van ons alledaagse bestaan. 

Vast denken

We hebben stress in vriendschappen, werk en relaties. En denken in bezit en de maakbaarheid van zijn en doen. Dit is zo jammer, omdat juist dit funest is voor datgene waar we van kunnen opbloeien en ervaren hoe mooi alles is en zijn kan, hoe bijzonder ons leven is en de mensen om ons heen zijn. De bijzondere energie die mensen geven die doen wat ze graag doen en goed kunnen. En dit is precies wat je laat zien wanneer je jezelf geeft wat je nodig hebt. En dat is de ruimte. De ruimte om te kunnen zijn en doen wie jij bent. En niet wie je dénkt te moeten zijn voor de ander(-en). Om zeker te zijn van financiële middelen, liefde, vriendschappen, kansen , of noem het maar. Wanneer je ruimte geeft aan jezelf zie je de kansen. En komen precies die mensen op je pad die je helpen geven waarvan jij het meest in huis hebt. En dat is bijzonder. 

Vrij zijn & doen

Het is bijzonder dat juist wanneer je trouw bent aan jezelf alles als vanzelf lijkt te gaan. En dat is logisch, want je bent niet zomaar op de wereld. Je bent juist op de wereld om een verschil te kunnen maken en impact te hebben. Of het nu klein maar fijn, of groots en meeslepend is. Het is niet zo dat jouw waarde stijgt navenant de controle die jij hebt in jouw leven. Door perse alles onder controle te willen krijgen, ontzeg je jezelf kansen om te ontdekken wat je in je hebt en wat je te geven hebt. Omdat je het belangrijker vindt te reproduceren wat al bewezen is. En dit is zo’n dooddoener voor je natuur. Dit is frustrerend en stressvol. Je legt alle macht bij principes en ideeën die waar lijken, omdat ze bewezen zijn en reproduceerbaar zijn. Maar je bent niet op de wereld om continue te bewijzen wat lijkt te kloppen, je bent op de wereld om te ervaren wie je ten diepste bent, en wat jou laat zien wie je bent door te doen en laten wat bij jou past. Omdat je weet dat het klopt. 

Vertrouwen op jezelf en je leven

En niemand weet wat klopt voor jou omdat er niemand is zoals jij. En toch leggen we de verantwoordelijkheid voor ons leven in handen van anderen die ons niet zien en kennen zoals wij onszelf kennen. En dat is heel, heel verdrietig eigenlijk. En daarom ben ik een weg ingeslagen om uit te zoeken hoe het anders kan en wat er eigenlijk gebeurt als je afwijkt van de gangbare normen en waarden die iedereen aanhangt. Dit is niet altijd makkelijk, maar wat het je brengt is van onschatbare waarde dat je op een gegeven moment niet meer anders wil dan je eigen pad volgen. En niet het pad dat je dénkt te moeten volgen om een leven van waarde te kunnen hebben. En dit is bevrijdend en geeft energie. Je leeft en dat ervaar je op een bijzondere manier. Wil je meer weten over deze manier van leven? Of wil je weten wat het is dat jou steeds tegenhoudt te zijn wie je bent? Dan help ik je meer dan graag zien en ervaren wie jij bent en zijn kan.